Zonguldak Kent Konseyi, Belediye Nikâh Salonu'nda toplandı. Toplantıya; Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, Kent Konseyi Çalışma Grubu Başkan ve üyeleri ile gazeteciler katıldı.
Açılış konuşmasında Konsey Başkanı Yesari Sezgin toplantının Zonguldak'a hayırlı olmasını diledikten sonra kürsüye çıkan İsmail Eşref; "Bu birlikteliği özledik" diyerek şu konuşmayı yaptı:

"MÜLKİYET SORUNUNU ÇÖZDÜK"
"Lavuar Alanı projesi için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağız. 7 Mayıs gününde de proje seçilerek, bu alanın nasıl tasarlanacağı belirlenecek. Bu konuda en sevindiğimiz nokta, projeden daha önemli bir sorunu çözüme ulaştırmamızdır. Arsanın mülkiyet sorununu çözdük. Vali Erdal Ata ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan ile yaptığımız görüşmeler sonucu, Karadon'daki hazine arsalarının TTK'ya verilmesi karşılığında Lavuar Alanı bizim mülki arazimiz oldu."
Başkan Eşref, daha sonra Zonguldak Belediyesi'nin 5 yıl sonra büyük bir borç yükünün altından kalkacağını belirterek, "Gelecekte artık gençlerimiz borçlarla uğraşmak zorunda kalmayacak. Vakıflar Bankası'ndan aldığımız krediyi, aylık 400 bin TL ile geri ödüyoruz. Kredi, belediyemizde çalışan ve kıdem tazminatlarını alamayarak bizi icraya veren emekli işçilerimizin ücretlerinin ödemesi de 5 yıl sonra tamamlanacak. Artık bu şehir borçlardan yoruldu. 1985 yılından bu yana borç ödüyoruz. Böylesine borç batağında bir şehri teslim almak kolay değildi. Ama başarıyoruz. 5 yıl sonra 'artık param yok, hizmet veremem' devri bitecek" dedi.

"MAHALLE MECLİSLERİ KURULACAK"
Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin de, yaptığı konuşmasında, Zonguldak'taki tüm mahallelerde "mahalle meclisleri" kurulacağını kaydederek, meclis üyelerinin; mahalle muhtarları, azalar, öğretmen temsilcileri, öğrenci temsilcileri, mahallelerdeki derneklerin başkanları ve esnaf temsilcilerinden oluşacağını ifade etti. Sezgin, "Bu sayede mahallelerin sorunları, yerel yöneticilere daha etkili bir şekilde aktarılarak baskı unsuru oluşturulacak" dedi.
Konuşmaların ardından, Kent Konseyi'ne bağlı İmar Planlama ve Ulaşım Çalışma Komisyonu, Çevre Çalışma Grubu, Yerel Yönetimleri İzleme Çalışma Grubu, Spor Çalışma Grubu, Kültür, Sanat ve Eğitim Çalışma Grubu, Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Çalışma Grubu, Kentsel Strateji Planlaması Çalışma Grubu Başkanları, hazırladıkları raporları okudular.
Raporların okunmasından önce "Merdiven Kenti Zonguldak" isimli slayt gösterisi yapılarak, Zonguldak'taki merdivenlerin düzensizliği irdelenerek, bir an önce bu merdivenlerin bakıma alınması gerekildiği kaydedildi.

"OTOPARK YÖNETMELİĞİ EKSİK UYGULANDI"
İmar Planlama ve Ulaşım Çalışma Grubu adına raporu okuyan Turhan Demirtaş, Zonguldak'taki otopark eksikliğinden kaynaklanan sıkıntılara değindi. Sorunun Otopark Yönetmeliği ile çözülebileceğini dile getiren Demirtaş, "Yönetmelik yıllardır eksik ve hatalı uygulandı. Site, Bahçelievler, İncivez gibi semtlerdeki binalarda otoparkların yaptırılmaması nedeniyle trafik sorunu günden güne katlanarak büyüdü" dedi.
Çevre Çalışma Grubu adına raporunu okuyan Melahat Çöğendez, Eren Enerji'nin Çatalağzı beldesinde faaliyete geçmesiyle Zonguldak'ta kanser vakalarının artacağını belirtti. Çöğendez, bir an önce Eren Enerji yetkilileriyle bir araya gelerek yapılacak yeni oturumla bu konunun tekrar masaya yatırılması gerektiğinin önemine değindi.

"ZONGULDAK'TA MADENCİ DİZİSİ ÇEKİLSİN"
Kültür Sanat ve Eğitim Çalışma Grubu adına raporu okuyan Serap Köksal, kent genelinde edebiyat ve sanat günlerinin yapılması için görüşlerini sundu.
Zonguldak'ın kültürel anlamda büyük bir değer taşıdığını belirten Köksal, "Eskişehir ve Sinop gibi illerde TV dizileri çekiliyor. Bu tip diziler kentin tanıtımında büyük önem taşıyor. Bu anlamda Zonguldak'ta madencilik üzerine bir dizi çekilmesi için film yapımcılarıyla görüşülmesini istiyoruz" dedi.
Spor Çalışma Grubu Başkanı Hasan Zorba, Zonguldak'ta şu ana kadar su sporları üzerine bir girişimde bulunulmadığından yakınarak, bir sahilimizde bu sporların gelişmesi adına çalışma başlatılması gerektiğinin önemine değindi.