Sesli, Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık’ın, Erdemir’in 45. kuruluş etkinliğinde Erdemir yönetimine karşı tehditkar beyanlarda bulunduğunu buna da sessiz kalındığını belirtti. Posbıyık’ın Erdemir’e kendi değil Kdz. Ereğli penceresinden bakmasını isteyen Sesli, “suskunluğa” isyan etti.

 

Karadeniz Ereğli Belediyesi önceki Başkanı Murat Sesli, 17 Nisan 2010 tarihinde düzenlediği basın toplantısında Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın belediyenin su borcunun icra takibine girmesini gerekçe göstererek Erdemir ana kapısı önünde yaptığı siyah çelenk eyleminin asıl nedenini açıkladığını, bu eylemin Ereğli halkının çıkarları için değil bir takım kişisel beklentilere dayandığını, hatta ‘Belediye Başkanı bundan sonra Erdemir’le kavga ederse bilin ki bu kavganın nedeni oğluna sac alamadığı içindir’ dediğini hatırlatarak, “Yapmış olduğum basın açıklamasının ardından daha 1 ay bile geçmeden Belediye Başkanı’nın Erdemir’in işletmeye başlamasının 45’inci yıldönümü etkinliklerinde Erdemir yönetimini hedef alan tehditkar beyanatları, maalesef benim öngörülerimi haklı çıkardı. Belediye Başkanı’nın Erdemir yönetimine karşı izlediği kavga politikasının arkasında yatan gerçek, Ereğli halkının gerçeği değil sadece ve sadece kendi gerçeğidir. Ayrıca Belediye Başkanı’nın Erdemir yönetimini hedef alan son açıklamalarının zamanlaması ve yapılmış olduğu ortam gözden kaçmamalıdır. Başkan kendisine söz verilmediği gerekçesiyle tepki gösterdiğini söylemiştir. Ancak o törende Zonguldak Valisi ve Ereğli Kaymakamı başta olmak üzere protokol üyelerinden hiç kimse konuşma yapmamıştır” dedi.

 

ERDEMİR İLE İLGİLİ

AÇIKLAMA YAPMA DEDİLER

 

Bu açıklamayı yapması gereken kişinin kendisi olmadığını vurgulayan Sesli yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: O törende devletin temsilcileri, kentin sahipleri de var. Ereğli ekonomisini yöneten ve yön veren kurumun temsilcileri de oradalar. Erdemir işçisinin temsilcileri de oradalar ama her ne hikmetse herkes susuyor. Ağzını açıp tek kelime konuşan yok. Ayrıca basın açıklamam öncesinde beni telefonla arayıp, ‘Erdemir’le ilgili açıklama yapma’ diyen çok değerli sac ticareti yapan arkadaşlar da bugün susuyorlar. Şehrin sahiplerinin, Ereğli ekonomisine yön verenlerin ve Erdemir’le ticaret yapanların suskunluğunu anlamak mümkün değil. Daha dün tek yön uygulamasının kaldırılması nedeniyle devletin temsilcilerini kara kaplı deftere yazan Belediye Başkanı, bu törende de aynı tavrını devam ettirmiştir. Sayın Başkanın bu sert açıklamaları festival öncesinde yapmış olması da manidardır. Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki bu şehir bu kavgayı kaldırmaz. Çünkü Ereğli’deki ticaret Erdemir üzerinden yapılmaktadır. Çünkü Erdemir Ereğli ekonomisi için vazgeçilmez bir unsurdur. Belediye Başkanı’nın Erdemir ile yaptığı kavgadan kimler menfaat sağlar bunun hesabını herkesin çok iyi yapması gerekir. Belediye Başkanı Erdemir’e sadece kendi penceresinden değil, Karadeniz Ereğli penceresinden bakmalıdır. Çünkü belediye başkanlığı makamı, kişisel hırs ve hesapların, kişisel kavgaların makamı değildir. Belediye Başkanlığı makamı halka hizmet makamıdır. O makamda oturanlar bir an önce bunun farkına varmalı, kendilerine çeki düzen vermelidir. Karadeniz Ereğli halkı kavga değil hizmet ve yatırım beklemektedir.