Bir dönem Karadeniz Ereğli'de Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı olarak görev yapan eski Deniz Harp Okulu Komutanı emekli Tuğamiral Türker Ertürk, Ereğli'de düzenlenen Milli Merkez Anayasa Forumuna konuşmacı olarak katıldı.

Ereğli'de Alemdar Gemisi Müze yapımı çalışmalarında başrol oynayan Ertürk, forumda yaptığı konuşmasında Ereğli'nin iflas eden bir şehir konumuna iktidar tarafından getirildiğini söyledi.

Ertürk konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'nin zengin bölgelerinden biriydi Ereğli. Arkasında bir üretim gücü vardı. 5 Milyon tona yakın üretim yapan demir çelik vardı, yan sanayisi vardı, 8 tersanemiz vardı. Bakınız AKP'nin gayri ahlaki politikaları sonucunda ne oldu üretime dayanan çalışmaya dayanan emeğe dayanan bu şehir iflas etti. Şehre girerken tersaneler bölgesinden geliyoruz baktım ki tersaneler bomboş. Yanılıyor muyum diye düşündüm, sordum, evet bomboş. 12 Bin işçi çarpın onları aileleri ile onlar bu şehirde alışveriş yapıyorlar, bu esnaftan alışveriş yapıyorlar. Herkesin uçan kuşa borcu olduğunu bankacı arkadaşlarımdan öğreniyorum. AKP hükümeti bu durumu düzeltmek için ne yaptı hiçbir şey yapmadı. Siz ne istiyorsunuz eski koşullarınıza dönmek istiyorsunuz, istihdam istiyorsunuz. Peki AKP hükümeti ne yapıyor yeni bir anayasa diye tutturmuş.