Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, kendisini ziyarete gelen Zonguldak Platformu üyelerine net konuştu. Uçar, 24 Temmuz'da yapım ihalesi yapılıp bu sene yapımına başlanacak dedi. Zonguldak Platformu Sözcüsü ve Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav, Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Şerafettin Nas ve Devrek-Gökçebey Köyleri Kalkındırma Derneği Başkan Yardımcısı Cevdet Cin, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar'ı ziyaret ederek Mithatpaşa Tüneli projesinin son aşamasını sordu. Toplanan 40 bin imzanın üzerlerinde vebal olduğunu söyleyen Zonguldak Platformu Sözcüsü Osman Sav, imza atan kişilerin haklı olarak kendilerine tünelin akıbetini sorduğunu vurguladı.

BU SENE BAŞLAYACAK
Karayolları Bölge Müdürünü geçen hafta ziyaret edip bu konuyu görüştüğünü ifade eden Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Mithatpaşa Tüneli projesi Karadeniz Sahil yolu projesine bağlandığından biraz sürecin uzadığını söylediler.
Karayolları Bölge Müdürü kesinlikle bu sene Mithatpaşa Tüneli'nin yapımına başlanacağını söyledi. 24 Temmuz tarihinde yapım ihalesi gerçekleşecek. İhale itiraz süresi 45'dür. İtiraz da olmaması durumunda 2 ay sonra başlar. Karayolları Bölge Müdürü, Mithatpaşa Tüneli'nin yapımının bu sene içinde başlayacağını söyledi. Biz de konunun takipçisiyiz dedi.
Kamuoyunda İkincimakas mevkisinde kamulaştırma olmadığından tünelin gecikeceği yönündeki endişelerin hatırlatılması üzerine Başkan Uçar, Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri tünel yapımına Bağlık'tan başlanacağını, o zaman içinde İkincimakas'ta tünelin çıkacağı yerde kamulaştırmanın yapılabileceğini söylediler. Ayrıca bin 600 metrelik 2 tünelden sonra 260 metrelik iki tünel daha Bağlık'tan Kilimli sahil yoluna yapılacak dedi.