Kdz. Ereğli TSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Likoğlu, Temmuz ayında yürürlüğü girecek olan yeni Türk Ticaret Yasası'nın bu haliyle uygulanırsa ekonomiyi iyice sıkıntıya sokacağını ifade etti.

Likoğlu, bitme noktasına gelen ekonominin kilitlenmesinin söz konusu olduğunu ifade ederek ülkenin ekonomisinin alt yapısının yeni Türk Ticaret Kanununa hazır olmadığı söyledi.

Konu ile ilgili Kdz. Ereğli TSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Likoğlu'nun açıklaması şu şekilde:

01 Temmuz 2012 de yürürlüğe girecek olan yeni Türk Ticaret Yasası şayet bu haliyle uygulanırsa Türkiye'nin ve özellikle Kdz Ereğli'nin sıkıntılı olan ekonomisi daha da kötüye gidecek zaten bitme noktasına gelen ekonomi kilitlenme noktasına gelecektir.
Ülkemiz ekonomisinin alt yapısı yeni Türk Ticaret kanununa henüz hazır değildir. Türkiye'de ekonomi yardımlaşma ve dayanışma kültürü ile ayakta durmakta esnaf işadamlarımız ve halkımız birbirleri ile yardımlaşarak dayanışma sağlayarak bir nebze olsun sıkıntılarını bir birlerine borç para vererek ve imkanlarını kullandırarak ödemelerini yapabilmekte bu yeni yasa bu haliyle yürürlüğe girdiğinde bu imkanlarda ortadan kalkacağından ülkemizi ve Kdz Ereğli'yi çok zor günler beklemektedir
Uygulanacak yeni yasanın bazı maddeleri akrabalarla ticareti men etmekte para alışverişi ve dayanışmayı ortadan kaldırmakta her firmaya web sitesi kurma mecburiyeti kılınması ticaretini üçüncü şahıslara açma zorunluluğu ve benzeri bir çok madde mevcuttur.
 Özellikle bu yasa küçük şirketlerimizi zora sokacak ve kobilere ek maliyetler yükleyecektir. Bu uygulamanın biran önce yürürlüğe girmeden birçok sakat maddelerinin değişmesi gerekmektedir.
Kdz Ereğli'de yaşanan ağır ekonomik sıkıntı sosyal hayatı her geçen gün etkisi altına almakta Ereğli'de yaşayanların moral ve motivasyonu bitmiş umutları tükenme noktasına gelmiştir.
Bütün bu olumsuz gidişata rağmen konu ile ilgili ilgililerin hiç bir çalışması görünmemektedir. İlgili kişi kurum ve kuruluşların vakit kaybetmeden bir araya gelerek hiç bir hesabın içinde olmadan birlik beraberlik içerisinde sorumluluk anlayışı ile krizden çıkış için planlama yapmalı ve yol haritasını belirlemeli ve herkesin önce Ereğli diyerek destek vermesi gerekmektedir.