CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı düzenlediği basın toplantısında TTK Armutçuk Müessesesinde ocak yangınlarına dikkati çekerek, "Provakasyon mu yapılıyor?" dedi.

Balcı'nın gündeminde yeralan bir diğer konu ise emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılardı.

 

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, Parti İl Yönetiminden 2 isimin de katıldığı basın toplantısında TTK Armutçuk Müessesesinde meydana gelen olayların yanı sıra emeklililerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara değindi. “Bölgemizin tek devlet işyeri olarak kalan Türkiye Taşkömürleri Kurumu Armutçuk Müessesinde neler oluyor?” sözleri ile açıklamasına başlayan İlçe Başkanı Balcı, AKP hükümetinin uyguladığı özelleştirme ve Cumhuriyet döneminden kalan tüm işyerlerini satma, peşkeş çekme anlayışı yüzünden Armutçuk Müessesesinin de yakında kaybetme riski ile karşı karşıya kalacağını iddia etti.

 

‘AKP’NİN YANDAŞ ATAMALARI’

AKP Hükümetinin atamalarını sert bir dille eleştiren Balcı konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Bölgenin yaklaşık 10 bin civarında insanına iş veren, AKP’nin yandaş ve kendi talimatlarını uygulayan ve yaptıkları işleri bilmeyen yönetici atamaları yüzünden TTK’nın Armutçuk Müessesesinde son bir yılda 6-7 kez yangın çıkmıştır. Bunun sorumlusu kimdir veya kimlerdir? Yangın çıkan ocaklarda üretim yapılamamaktadır. Hangi ocaklarda üretim var? Hazırlık yapılan, üretime hazırlanan ocaklar var mı? Acaba bu yangınlar provokasyon mu? Ocakları verimsiz göstererek birilerine daha ucuza peşkeş çekmek için mi bu hatalara göz yumuluyor?

 

‘SORUMLU AKP’DİR’

Tüm bunların sorumlusu AKP hükümeti ve onların uyguladığı yanlış politikalardır. Siz 160 yıllık tarihi olan kurumun İşletme Müdürünü son altı ayda üç kez değiştirirseniz olacağı budur. Önceki TTK Genel Müdürlüğü döneminde Armutçuk Müessesesinde görev yapan başarılı bir İşletme Müdürü varken görevden aldınız. Yerine getirdiğinizi de beğenmeyerek tekrar görevden aldınız. Armutçuk Müessesesi gibi bilgi deneyim isteyen riski yüksek ve tehlikeli işyerinde altı ayda İşletme Müdürünü 3 kez değiştirirseniz bu işyerinde ocaklar da yanar, iş kazaları da artar. Bunun önünü alamazsınız. Buradan AKP yetkililerine ve TTK Genel Müdürlüğüne sesleniyoruz. Madenlerimize, gerekli yatırımları yapalım ve enerji kaynaklarımıza sahip çıkalım” dedi.

 

‘DAĞ FARE DOĞURDU’

Balcı’nın basın toplantısındaki ikinci gündem maddesi ise emeklilerin yaşadığı sorunlar. AKP’nin çalışanlara, emekçilere bakışının ne kadar olumsuz olduğunu bildiklerini, çalışan emekçilere değer vermeyen AKP’nin emeklilerle de alay ettiğine vurgu yapan Balcı, “Emeklilerimiz aylardır başbakanın sözünü tutmasını beklerken maalesef dağ fare doğurmuştur. Emekliler arasındaki maaş uçurumlarını ortadan kaldıracak intibak yasasını bir türlü çıkarmak istemeyen, ulusal gelir artışından emeklileri yaralandırmayan başbakan, AKP’nin grup toplantısında günlük 1 çay-1 simite ancak denk gelen 60-80 TL’lik bir maaş artışını, emeklilerle alay eder gibi, ballandıra ballandıra anlatıyor. CHP olarak soruyoruz. 9 milyon emeklimizin kaç tanesi rahat geçinebiliyor? Kdz.Ereğli’de kaç tane emekli tüm ihtiyaçlarını rahatça karşılayabiliyor, insanca yaşayabiliyor? Biz biliyoruz ki emeklilerimizin büyük bir çoğunluğu zor koşullarda yaşamlarını sürdürmektedir. Ancak bu böyle gitmemelidir.

 

‘KILIÇDAROĞLU SÖZ VERDİ’

Emeklilerimiz insanca onurlu bir yaşamı sürdürebilecek maaşa kavuşturulmalıdır. İntibak yasasının çıkarılması, ulusal gelir artışından emeklilere pay verilmesi, adaletli ve dengeli bir gelir dağılımı bunun ilk adımıdır. Bunu sağlayacak olanda emeğin üstünlüğüne inanan, emekçiyi koruyan, kollayan bir yönetim anlayışının iktidar olmasıdır. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu emeklilerimizin intibak yasasının çıkarılması ve ulusal gelirden pay verilerek insanca onurlu bir şekilde yaşayabilecekleri bir maaş artışının sözünü vermiştir”