Zonguldak İl Koordinasyonu toplantısı, dün Vali Vekili Fethi Özdemir başkanlığında gerçekleştirildi. İl Özel İdare binasında yapılan toplantıya; Zonguldak ilçe ve belde belediye başkanları ve daire müdürleri katıldı. Toplantıda ilk olarak Karayolları 15’inci Bölge Müdürlüğü Kastamonu Bölge Müdür Yardımcısı Hüsamettin Özendi ve Karayolları 4’üncü Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Tutaş, yaptıkları çalışmalardan bahsederek, bu dönem içinde yapacakları projelerden anlattılar. Özendi ve Tutaş, ardından belediye başkanlarının ve daire müdürlerinin ilçe ve beldelerdeki yollarla ilgili sorunlarını dinledi.

BEKTAŞ; “ADAM SİZE ‘ÖLÜYORUM’ DİYOR, SİZ ‘HER ŞEY YOLUNDA’ DİYORSUNUZ”
Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu’nun Alaplı yollarıyla ilgili sorunlarını anlatırken araya giren Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, “Sayın Müdürüm adam size ‘ölüyorum’ diyor, siz ‘her şey yolunda’ diyorsunuz. Bize ‘Karayolları’na uymak zorundasınız’ diyorlar. Kanunların artık yumuşaması gerekiyor, hele ki şehir içi trafiği almış başını gidiyor. Sadece kanun ve yürürlük önemli değil, önemli olan insanların ölmemesidir. Alaplı’yla aynı sorunları yaşıyoruz, aynı vaka bizde de var, orada da var. Kanun ve yönetmelikler insan lehinin üzerine kurulmalıdır” şeklinde konuştu.
Vali Vekili Fethi Özdemir ise, araya girerek, “Projeler hazırlanırken yerel yönetimlerin düşüncelerin alınmıyor mu? Bürokrasi her zaman siyasetten üstündür” dedi. Söz alan Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gülüç’te meydana gelen heyelanla ilgili sıkıntının hala giderilmediğini belirterek şunları söyledi;

GÜNGÖR; “DERDİMİZİ SİZE ANLATAMAYACAKSAK KİME ANLATACAĞIZ?”
“Yapılan o yanlışı dile getiriyorum. Bunu ilk gün de söylüyorum, şimdi de söylüyorum. Biz bu sorunu aşamadık, o zaman burada konuşmak zorundayız. Derdimizi size anlatamayacaksak, kime anlatacağız? Önce toprağın oradan kaldırılması gerekiyor. Toprak oradan alınmadığı müddetçe orayı kazamaz ve kaldıramayız. Yapılan ihale kendi kendine iptal olacak. Toprak alınmadıkça projenin çizilmesi mümkün değil, zaman kaybı olacak. Dosyayı Özel İdare’ye ihaleye gönderdik, oranın proje ihalesi bitti. Üniversiteden iki hoca proje içinde yer alacak. Özellikle Karayolları’nın o yolu açması gerekir.” Toplantı diğer başkan ve müdürlerin sorunlarını anlatmasıyla devam etti.