Oda TV davasında tutuklu yargılanan 4 gazetecinin tahliyesini değerlendiren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu açıklamasında "Meslektaşlarımıza 'hoş geldin' diyor, tutukluluklarının ceza infazına ve meslektaşlarımızı mesleklerini yapmaktan men etme uygulamasına dönüşmüş olmasından duyduğumuz tedirginliği kamuoyunun bilgilerine bir kez daha sunuyoruz" dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Oda TV davasında tutuklu yargılanan gazetecilerden Nedim Şener, Ahmet Şık, Coşkun Musluk ve Sait Çakır'ın tahliyeleri ile buruk bir mutluluk yaşandığını belirtti. Açıklamada şöyle denildi.

Meslektaşlarımız Şener, Şık, Musluk ile Çakır'ın özgürlüklerine mesleklerini yapma olanağına kavuşmalarından mutluluk duyuyoruz. Ancak bu mutluluğumuz, görevlerini yapmaktan alıkonulmuş öteki meslektaşlarımız nedeniyle bir burukluğu da içeriyor.

Ceza Muhakemesi Yasası hazırlanırken Artık sanıktan delile değil, delilden sanığa gidilecek açıklamalarının aradan geçen 8 yılda yaşama geçirilememiş olması adalet sistemimizin durumunu da gözler önüne sermektedir.

Meslektaşlarımıza 'hoş geldin' diyor, tutukluluklarının ceza infazına ve meslektaşlarımızı mesleklerini yapmaktan men etme uygulamasına dönüşmüş olmasından duyduğumuz tedirginliği kamuoyunun bilgilerine bir kez daha sunuyoruz.