CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkan Vekili Asım Bozkurt yaptığı yazılı açıklama ile 24 Kasım Öğretmen Günü'nü kutladı.
Bozkurt, En başta ekonomik olmak üzere bir sürü sorunla mücadele etmek zorunda kalan öğretmenlerimizin, yıllar içinde giderek daha da ağırlaşan sorunları çözüm bekliyor dedi.
AKP İktidarını eleştiren Bozkurt açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gelecek nesil sizlerin eseri olacak dediği  Cumhuriyet Türkiyesi'nin aydınlanma devrimi ile elde edilen kazanımların ışığında çocuklarımızı ve gençlerimizi aydınlatan. Çok değerli öğretmenlerimiz eğitim emekçilerimiz;
Ülkemizin her köşesinde büyük yurtseverlik örnekleri göstererek görev yapan, güzel yurdumuzun çağdaş, aydın, cefakar, onurlu insanları, öğretmenlerimize sınırsız sevgi ve gönül borcu duyarak öğretmenler gününü kutluyoruz.
Hiç kuşkusuz bu yıl da 24 Kasım buruk kutlanıyor. En başta ekonomik olmak üzere bir sürü sorunla mücadele etmek zorunda kalan öğretmenlerimizin, yıllar içinde giderek daha da ağırlaşan sorunları çözüm bekliyor. 10 yıllık AKP iktidarı, sorunları çözmek yerine daha da ağırlaştırdığı aşikardır.
Eğitim aydınlığın yoludur. Maalesef AKP iktidarı, 4+4+4 eğitim sistemi ile çağdaş, bilimsel eğitimi terk ederek; bilimden, çağdaşlıktan uzak bir eğitim sistemini topluma dayatmaktadır.
Bu gün on binlerce öğretmen işsiz beklerken okullarımızda öğretmen açığı oldukça fazladır. CHP'nin taşeron ve sözleşmeli çalışanları kadroya alacağı açıklamaları karşısında, AKP iktidarının sözleşmeli öğretmenleri kadroya almak zorunda kalması sorunu çözmeye yetmemiştir. Çok düşük ücretlerle, iş güvencesiz ücretli öğretmen çalıştırılması tüm hızıyla sürmektedir.  
Çağdaş bir toplum olabilmenin ilk adımı öğretmenlerimizin tüm sorunlarının çözülmesi ile mümkündür.
CHP Kdz. Ereğli İlçe Örgütü olarak;
Ücretli öğretmenliğin kaldırılması, tüm öğretmenlerin kadroya alınması, işsiz öğretmen bırakılmaması, öğretmenlerin grevli-toplu sözleşmeli özgür sendikal haklara kavuşması, eğitim politikalarının belirlenmesinde öğretmenlere söz hakkı verilmesi mücadelesinde öğretmenlerimizle birlikte olduğumuzu bir daha vurguluyoruz. Kdz. Ereğli öğretmen evinin bir an önce öğretmenlerimizin hizmetine sunulmasını bekliyoruz.
Büyük Önder Atatürk'e 84 yıl önce verilen başöğretmenlik unvanı nedeniyle öğretmenler günü olarak kutladığımız bu günde Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ile anar tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar saygılar sunarız.