Saadet Partisi (SP) Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin, 2011 yılının bütçesini eleştirerek, diğer bütçelerden felsefe ve uygulama açısından farklı olmadığını ifade etti.
Çetin, 16 Ocak 2011 tarihinde ilçe kongresini gerçekleştireceklerini belirterek, "8 yıldan beri işçi, emekli, memur, esnaf, asgari ücretliyi unutan AKP hükümetini, ev ev, mahalle mahalle dolaşarak milletimize şikayet edeceğiz. Ve inşallah kurulacak Saadet iktidarı ile yeniden milletimizin yüzünü güldüreceğiz" dedi.
Başkan Çetin, açıklamasında şunları söyledi;
"KAMU YATIRIMININ DÜŞÜK OLMASI, İSTİHDAM SORUNUNUN DEVAM ETTİĞİNİ GÖSTERİYOR"
"Bütçeler iktidarların aynasıdır, gücüdür, dışa yansıyan yüzüdür. Meclis komisyonunda görüşülen 2011 yılı bütçesinin AKP'nin hazırladığı 9'uncu bütçe, bu bütçede diğer bütçelerden felsefe ve uygulama açısından farklı değildir. IMF'nin direktifleri doğrultusunda hazırlanmıştır. Yöntemi ve politikaları aşağı yukarı aynıdır. Uygulamada da diğer bütçelerden farklı olmayacaktır. Biz milli görüşçüler bütçelere üretimi ne kadar arttırıyor; paylaşım ne kadar adildir şeklinde iki açıdan bakarız. Bu açılardan bakıldığında 2011 yılı bütçesi daha önceki bütçelerin devamıdır. Daha önce hangi neticeler elde edildiyse; benzer neticeler 2011 yılında elde edilecek. 2011 yılı bütçe açığı 33 milyar dolar, faiz ödemeleri 47 milyar dolar öngörülüyor. Dolayısıyla 312 milyar TL'lik bütçenin aslında reel olarak 232 milyar TL olduğunu söyleyebiliriz. Bütün bunların yanında 8 seneden beri uygulanan politikalarda görüldüğü üzere faiz ödemeleri ve açıkların gerçekleşme oranı ise yüzde 170'dir. Buradan da gerçek bütçenin 150 milyar TL olduğunu söylemek mümkündür. 2011 yılı yatırıma ayrılan pay 21 milyar TL, istihdam sorununun çözümü yatırım bağlılığıdır. Bütçede kamu yatırımının bu kadar düşük olması toplam bütçe giderlerinde payının faizin yarısı kadar olması istihdam sorununun devam ettiğini gösteriyor. İstihdamda hala 2008 yılı öncesine gelinemediğini hala görüyoruz. Bütçede daha çok iş imkanı yerine belli sınırlı sosyal yardımlarla kitlelerle bir bakıma haksızlığa karşı pasif olması amaçlanıyor."
"SEÇİMLERE DAHA İYİ HAZIRLANMALI VE BİLEYLENMELİYİZ"
"Bütçenin paylaşımındaki adaletsizliği ortadan kaldırmadığı da açıkça görülüyor. Büyümeden söz ediliyor, ancak büyümeden elde edilen kaynaklar halka aktarılmıyor. Borç düzeneği ithalat yoluyla ülkede elde edilen hasılanın büyük bir bölümünün dışarıya aktarılıyor ve ekonomi büyüyor ama biz büyümeyi değerlendirirken artan nimetlerin kime gittiğine bakıyoruz. Bu büyümenin işçiye, memura, emekliye, asgari ücretliye, esnafın sofrasına niçin yansıtılmadığını üzerinde duruyoruz. Neden yandaş medya ve yandaşlar memnunken, dar gelirli sıkıntı çekiyor? Bunların üzerinde duruyoruz. 2002 ile 2010 yılları arasındaki 8 yıllık süre içerisinde AKP döneminde transfer harcamalarının sadece yüzde 8'i sosyal yardımlar olarak halka aktarıldı. Bu 8 yıllık süreçte yapılan toplam 532 milyar TL transfer harcamalarının yüzde 92'si rantiyeye aktarıldı. Aynı özelliği 2011 yılı bütçesinde de görüyoruz. Bu böyle gitmez, bu böyle gitmemeli, inşallah 2011 yılı bütçesi AKP'nin son yaptığı bütçe olacaktır. Bütün Türkiye'de olduğu gibi denk bütçenin mimarı 54'üncü hükümetin Başbakanı Prof.Dr.Necmettin Erbakan hocamızın tekrar Saadet Partisi Genel Başkanlığı'na seçilmesinin olumlu yankılarını ve milletimizin hayırla ve duruşuyla yad ettiğini müşahede ediyoruz. Merkez İlçe Teşkilatı olarak Haziran ayındaki seçimlere çok önem veriyoruz. Seçimlere daha iyi hazırlanmalı yeniden bileylenmeliyiz.
Bunun için 16 Ocak 2011 tarihinde ilçe kongremizi gerçekleştirerek merkezimizde bütün bu gerçekleri (8 yıldan beri işçi emekli memur esnaf asgari ücretli) unutan AKP hükümetini ev ev mahalle mahalle dolaşarak milletimizle bu gerçekleri paylaşacağız. Ve inşallah kurulacak Saadet iktidarı ile yeniden milletimizin yüzünü güldüreceğiz."