Eğitime %100 destek kampanyası çerçevesinde AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan’ın eşi Saniye Erdoğan’ın adını taşıyacak 4 derslikli anaokulunun temeli Kırmacı Mahallesinde bulunan DDY eski Bakım Atölyesinin yanında düzenlenen tören ile atıldı.

 

VALİ ERDAL ATA: Hızlı nüfus artışı özellikle eğitim alanında sürekli yatırım ihtiyacını da beraberinde getirmekte, devletimiz, çağın gerisinde kalmayacak bir eğitim sistemini idame ettirebilmek için tüm imkanları zorlayarak bütçeden en fazla payı ayırdığı halde, bu pay maalesef yeterli olamamaktadır. Geçtiğimiz birkaç yıl içinde, Valiliğimizin öncülüğünde, ilimiz ve ilçelerinde eğitime gönül vermiş, hayırsever kişi ve kuruluşlarla toplam 15 adet okul yapımı için protokol imzalanmıştır.

 

MİLLETVEKİLİ TOPTAN: Heyecanım siyaset yolu ile çok yakın tanıma imkanı bulduğum Fazlı Erdoğan kardeşimin bize, eşim ve bana bir dost olarak, kardeş olarak katılmasını hissetmemdir. Biz kendilerini çok seviyoruz. Fazlı Erdoğan’ın, Zonguldak ve Ereğlimize çok daha büyük hizmetler yapacağına inanıyorum. Ne amaçla olursa olsun okul yaptırmak yapılan işlerin en güzeli ve doğrusudur.

 

MİLLETVEKİLİ ERDOĞAN: Bu bir başlangıçtır, bunun devamı da gelecektir. Burada bir Adalet Sarayı yapılacak yine Fen Lisesinin ihalesi oldu, yakında temeli atılacak, şimdi de anaokulunun temeli atılacak, arkasından spor salonları, eğitim ve sağlığa ayrılan alanlar var. Bunların hepsi Ereğli için ülkemiz için güzel şeylerdir.

 

SANİYE ERDOĞAN: Elimden geldiğince burslarla, yurt odası yaptırarak, gücüm yettiğince katkıda bulunmaya çalıştım. Hedefim hayalim bir okul yapmaktı, eşim bu konuda bana destek oldu, bugün burada bu hayalim gerçekleşiyor

 

 

Siyaset, bürokrasi, sivil toplum örgütü temsilcileri, meslek odası yöneticileri ve davetlilerin katılımı ile gerçekleştirilen temel atma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Turgut Reis İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterilerinin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirdi.

 

“DEVAMI DA GELECEK”

AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ve okula adı verilecek Saniye Erdoğan birlikte geldikleri kürsüde davetlilere seslendi. Milletvekili Erdoğan, “Bu bir başlangıçtır, bunun devamı da gelecektir. Burada bir Adalet Sarayı yapılacak yine Fen Lisesinin ihalesi oldu, yakında temeli atılacak, şimdi de anaokulunun temeli atılacak, arkasından spor salonları, eğitim ve sağlığa ayrılan alanlar var. Bunların hepsi Ereğli için ülkemiz için güzel şeylerdir. Burada asla siyasi söylem içerisinde olmayacağımızı belirtmek istiyorum bugüne kadar ülkemiz için Zonguldak için bir şeyler yapmaya çalıştık, az yaptık çok yaptık. Bizden sonra inşallah çok daha güzel olacaktır. Bize destek veren katkı veren herkese teşekkür ediyorum” sözlerinin ardından Saniye Erdoğan’da, “Elimden geldiğince burslarla, yurt odası yaptırarak, gücüm yettiğince katkıda bulunmaya çalıştım. Hedefim hayalim bir okul yapmaktı, eşim bu konuda bana destek oldu, bugün burada bu hayalim gerçekleşiyor. İnşallah gelecekte daha güzel daha büyük okullarda eşimin desteğini bekliyorum” dedi.

 

ERDOĞAN’A BÜYÜK ÖVGÜ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin önceki Başkanı, AKP Zonguldak Milletvekili ve yeni dönem Milletvekili adayı Köksal Toptan’da Fazlı Erdoğan’a övgüler yağdırdığı konuşmasında, “Son yıllarda ivme kazanan ana okulu yapımı ile ilgili Saniye Erdoğan’ın adını taşıyacak bu okulun temel atma töreninde ben heyecanlanıyorum. Heyecanım böyle bir eğitim yuvasına çocuklarımızın kavuşuyor olması, bir heyecanım siyaset yolu ile çok yakın tanıma imkanı bulduğum Fazlı Erdoğan kardeşimin bize, eşim ve bana ailemize bir dost olarak kardeş olarak katılmasını hissetmemdir. Biz kendilerini çok seviyoruz. Fazlı Erdoğan’ın Zonguldak’a bölgeye yaptığı hizmetlerinin ne kadar büyük olduğunu onu konuların takibindeki inatçılığını yakınen bilen birisi olarak Zonguldak’a ve Ereğlimize çok daha büyük hizmetler yapacağımıza inanıyorum. Özel okul yaptırmak hayır için okul yaptırmak ne amaçla olursa olsun okul yaptırmak yapılan işlerin en güzeli ve doğrusudur” sözleri ile konuştu.

 

“HER ZAMAN İHTİYACIMIZDIR”

Her geçen gün yeni bir gelişmenin ve teknolojik ilerlemenin yaşandığı dünyada, eğitimin bütün ülkelerin öncelik vermesi gereken önemli konuların başında geldiğini belirten Vali Erdal Ata, “Devletimizin sağladığı imkanların yanı sıra eğitime önem veren hayırsever kişi ve kuruluşlarımızın eğitim öğretimin kalitesinin arttırılması, eğitim kurumlarımızın çağa uygun teknolojik imkanlarla donatılması, yeni derslik ve okullar yapılması ile okullarımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesi yönündeki katkılarına her zaman ihtiyacımızdır” dedi.

Ata konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

GÖNÜLLERE İŞLENECEK

Eğitim için yapılan ve yapılacak tüm yatırımlar; geleceğimizin teminatı gençlerimizin, ailelerine, topluma, ülkemize ve insanlığa yararlı vatandaşlar olarak yetişmesinde, çağdaş ve gelişmiş ülke bireyleriyle her alanda yarışabilmelerinde, Cumhuriyetimizin temel değerlerinin korunup, kollanmasında, Atatürk ilke ve inkilaplarının ışığında, vatan, millet ve bayrak sevgisinin gönüllere işlenmesinde oynayacakları rol bakımından büyük önem taşımaktadır. İlimizde daha önce gerçekleştirdiğimiz bu ve benzeri törenlerde ifade ettiğim gibi, ilimizin eğitim öğretim konusunda Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

 

ORTALAMANIN ÜZERİNDE

Okullaşma oranında İlköğretimde %100, orta öğretimde ise %90 başarı sağlanmıştır. Mesleki eğitimde öğrenci sayısında Türkiye ortalamasında %38 iken, ilimizde bu oran %49’dur. Yine okul öncesi eğitimde okullaşma oranında, 3-5 yaş arasında, %36, 5-6 yaş arasında ise %61 seviye ile Türkiye ortalamasının üzerinde yer alınmaktadır. Geçtiğimiz birkaç yıl içinde, Valiliğimizin öncülüğünde, ilimiz ve ilçelerinde eğitime gönül vermiş, hayırsever kişi ve kuruluşlarla toplam 15 adet okul yapımı için protokol imzalanmış, bunlardan bir kısmı tamamlanmış, diğerlerinin de yapımı devam etmektedir. Bu, devlet-vatandaş işbirliğinin, ilimizde geldiği nokta açısından önemli görülmekte, bizlerde büyük memnuniyet yaratmaktadır. Bu güzel gelişmelere rağmen, ülkemizdeki hızlı nüfus artışı özellikle eğitim alanında sürekli yatırım ihtiyacını da beraberinde getirmekte, devletimiz, çağın gerisinde kalmayacak bir eğitim sistemini idame ettirebilmek için tüm imkanları zorlayarak bütçeden en fazla payı ayırdığı halde, bu pay maalesef yeterli olamamaktadır.

 

EĞİTİME DESTEK KAMPANYASI

Bu nedenle ülke genelinde başlatılan ve büyük yarar sağlayan “Eğitime %100 Destek Kampanyası” ve bununla birlikte eğitim gönüllüsü hayırsever kişi, kurum ve kuruluşların eğitime verecekleri destek ve katkıları bizler için büyük önem arz etmektedir. 4 derslikli Saniye Erdoğan Anaokulu da ilimizde 2002 yılından bu yana yapılan ve hizmete açılan toplam 30 derslikli 7 adet anaokulundan sonra 8. si olacak.

 

DEVLET-VATANDAŞ İŞBİRLİĞİ

Kozlu Beldesinde yapımı devam eden 4 derslikli anaokulu ile ihale hazırlık aşamasında olan 4 derslikli Üzülmez Anaokulu da bittiğinde, 2011-2012 eğitim öğretim yılında ilimizde zorunlu hale gelecek olan, okul öncesi eğitimde derslik sayısında önemli bir artış sağlanacaktır. Bu okul bittiğinde özellikle son yıllarda başlatılan Eğitime %100 Destek Kampanyası çerçevesinde belirgin hale gelen Devlet-Vatandaş işbirliğinin güzel bir örneği olacaktır. Bu güzel, anlamlı ve örnek davranışları nedeniyle Hayırsever Saniye Erdoğan her zaman takdir ve şükranla anılacaktır” sözleri ile konuştu.

 

PLAKETLİ TEŞEKKÜR,

Zonguldak Valisi Erdal Ata, Milletvekili Fazlı Erdoğan ve Saniye Erdoğan’a katkılarından ötürü teşekkür plaketi sunarken Milletvekili Köksal Toptan’da Fazlı Erdoğan’a teşekkür hediyesi verdi.

PLATFORM KİLİMLİ’DEN

Öte yandan törenin sona ermesinin ardından balonlarla kapatılan platformun üst bölümünde balonların sökülmesi ile Kilimli Belediyesi yazısı çıktı. Tören alanında bulunan AKP yöneticileri, Kdz.Ereğli Belediyesi’ne platform için talepte bulunduklarını ancak kendilerine olumsuz yanıt verilince platformu Kilimli’den getirmek zorunda kaldıklarını söyledi. Yine kapalı olan platformun her iki yanına konulan ve güneş altında kalan sandalyelere meslek odası temsilcileri, sivil toplum örgütü yöneticileri ve hayırseverler oturtuldu.