AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan 24 Kasım Öğretmen Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
Candan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk öğretmenlerimize Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır diyerek gerçek yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu ifade etmiştir.  Atamızın da ifade ettiği gibi gerçek kalkınmasının eğitimden geçtiğini bilen AK Parti Hükümetleri, bütçeden en çok payı eğitime ayırmış ve her geçen yıl bu payı daha da artırmaktadır dedi.
Açıklama şu şekilde:
Geleceğimizin teminatı olan çocuk ve gençlerimizi yetiştiren, bunu sadece okul duvarları içinde değil hayatın her anında devam ettiren, bu nedenle çok büyük sevgi ve fedakârlık gerektiren, dünyanın en kutsal mesleğidir öğretmenlik.
Bu yüzden öğretmenlerimize olan borcumuzu, hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Onlar, Türkiye'nin her köşesinde, bazen de çok zor şartlarda, çocuklarımızı yetiştirmek için gerektiğinde kendi çocuklarından uzak fedakârca çalışmaktadırlar.
Hz. Ali, Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diyerek öğretmenliğin paha biçilmez değerini ifade etmiştir. Bu bilinç içinde bizler de öğretmenlerimizin şartlarını en iyi düzeye getirmek için çalışmaktayız.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk öğretmenlerimize Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır diyerek gerçek yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu ifade etmiştir.  Atamızın da ifade ettiği gibi gerçek kalkınmasının eğitimden geçtiğini bilen AK Parti Hükümetleri, bütçeden en çok payı eğitime ayırmış ve her geçen yıl bu payı daha da artırmaktadır.
Bu önemli gün vesile ile, bir kez daha, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızın dört bir yanında, çocuklarımızın hayırlı birer evlat olarak yetişmesi için çalışan hatta bu uğurda şehit olmuş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anar, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, selam ve saygılar sunarım.