: Vali Erdal Ata, inşaatı süren Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zonguldak Şubesi binasını inceledi. Çalışmaların sürdüğü binayı gezen Vali Ata, binanın çevresine çöp atan bazı esnaflara tepki gösterdi. Vali Ata, “Şehir merkezinde bir iş yeri eğer çöpünü kaldırıp ta bu tür yerlere atıyorsa vatandaş olarak da hepimize görevler düşüyor. Vatandaşların bu konuda hassas olması gerekir. Her şeyi yasa zoruyla veya zabıta zoruyla yapmanın bir anlamı yok. Yanlış olur. Zabıtanın her tarafa da yetişmesi mümkün değildir. Hepimizin kendimizi kontrol etmesi gerekir. Bu konularda duyarlı olmamız lazım” diye konuştu.
Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz da Vali Erdal Ata’ya çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Yorulmaz, “Artık ben binayı ‘Bitti’ sayıyorum. O gözle bakıyorum. Binamızın tamamlanmasının ardından elde edilecek gelirle, şehit ve gazi çocuklarımıza burs vereceğiz. 20 yaşındaki çocuğumuzu ‘Şehit verdik’ diye ağlayıp, evimizde oturamazdık. Kendi yağımızla kavrulacağımız ve ayakta durabileceğimiz bir ‘Binamız olsun’ istedik ve Türkiye’de örnek bir binaya sahip olduk” diye konuştu.
Millet olarak şehitlere çok şeyin borçlu olunduğunu hatırlatan Zonguldak Valisi Erdal Ata, “Onların haklarını ödememiz mümkün değildir. Ancak geride kalanlarına imkanlarımız ölçüsünde mutlaka hepimizin yapabileceği şeyler vardır. Devletimiz yasalar çerçevesinde yapılması gerekenleri yapıyor. Şehitlerimizin geride kalanlarına, gazilerimizin ise kendilerine mağdur olmamaları için yasalar çerçevesinde ve bütçe imkanları ölçüsünde verilmesi gerekenler veriliyor. Mahalli imkanlarla burada bir dernek kuruldu. Şehitlerimizin geride kalan eş, çocuk ve yakınlarına yardımcı olabilmek amacıyla kurulan derneğin kendi binaları yoktu. Maliye’den geçmişte 127 metrekarelik bir arsa alınmıştı. Ben hep alanın küçük olduğunu savundum. Zonguldak’ta şehircilik ve yapılaşma konusunda maalesef iyi bir sınav verilememiştir. Bu alanın daha da büyütülerek iyi bir bina yapmak istedik ama olmadı. Buna da şükrediyoruz. Eksik ve noksanların tamamlanması halinde dernek kendi ihtiyaçlarını karşılayacak. İleriye yönelikte alt katlardan sağlanacak gelirlerle de hem şehit ve gazi çocuklarına burs verilecek hem de derneğin kendi masraflarının karşılanmasına katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.
Vali Ata, bazı iş adamlarının önceden yardım yapmayı taahhüt ettiklerini hatırlattı. Ata, bu sözlerin henüz yerine getirilmediğini söyledi.