Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği 6. Ortak Senato Toplantısı, Karabük Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Birliği oluşturan 4 üniversitenin gerek bulunduğu coğrafya gerekse sahip olduğu öğrenci kapasitesi ile büyük bir güç oluşturduğu dile getirildi.
Toplantıya, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Atilla Kılıç, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Durman, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sezer Komsuoğlu, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Bektaş Açıkgöz, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Burhanettin Uysal ve üniversitelerin senato üyeleri katıldı.
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Bektaş Açıkgöz, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği'nin Türkiye Yüksek Öğretim öğrenci sayısının yüzde 10'undan fazlasını oluşturduğunu belirterek, şunları söyledi;
"İlk toplantısını 3 Nisan 2007'de Karabük Demir Çelik Fabrikalarının kurulduğu tarihte fabrikanın bahçesinde gerçekleştirdik. Şimdi Karabük Üniversitemizin kurulmasından ve Düzce Üniversitemizin kurulmasından da son derece memnunuz. İki yeni üniversite aramıza katıldı. Altıncı toplantımızı yapıyoruz. 6 ayda bir senatolarımızı bir araya getiriyoruz. Bu Yüksek Öğretim Kurulu'nda onaylanan bir işbirliğidir. İşbirliğimizin somut örnekleri olarak lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında öğretim üyelerinden yararlanarak ortak programlar açmaktayız. Çok sayıda programımız oldu. Hemen hemen her hafta bir çalışma grubumuz üniversitelerin öğretim üyeleri, rektör yardımcıları, dekanlar bir araya gelerek çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Yani mutfağında çok önemli bir çalışma var, bu üniversitelerin. Şu anda bulunan üniversitelerimiz Türkiye yükseköğretim öğrenci sayısının yüzde 10'undan fazlasını oluşturuyor. Yani büyük bir gücüz.
Aslında 4 üniversitemiz Bolu Abant İzzet Baysal, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak Karaelmas, 1992 yılında kurulan üniversiteler ama genç üniversiteler olmamıza rağmen böyle bir işbirliği ve güç olmamız çok sevindirici."