SGK Zonguldak İl Müdürü Kamuran Öner, 'Bize Her yer SGK' projesi hakkında bilgiler verdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Zonguldak İl Müdürü Kamuran Öner, 'Bize Her yer SGK' adı altında başlatacakları yeni proje hakkında bilgiler verdi.
SGK Zonguldak İl Müdürü Kamuran Öner, 'Bize Her yer SGK' adlı projenin amacının hizmeti vatandaşın ayağına getirmek ve vatandaşı bilgilendirmek olduğunu dile getirdi.
Gitmedikleri yer, ulaşamadıkları vatandaş kalmayacağını ifade eden Öner, sözlerine şöyle devam etti:
Yeni ve bizim için önemli olan bir projemize başlıyoruz. Merkez Müdürlüklerimizin açılmasında vatandaşlara en yakın noktada hizmet vermek anlayışı vardır. Türkiye'de şuana kadar 435 Merkez Müdürlüğü açıldı. Zonguldak'ta biz 5 tane Merkez Müdürlüğü açtık. Biz mevcut yasadaki özellikle 5510 getirdiği değişikliklerin anlatılması ve vatandaşlara en yakın noktada hizmet vermekle birlikte özellikle kırsal kesimlerdeki vatandaşlarımız ile ilgili bilgilendirme çalışmalarımızın yeterli olmadığını gördük. Esasen 2012 yılında bugüne kadar 1 yıllık süreye baktığımız zaman merkez ve ilçelerimizde 36 tane bilgilendirme toplantısı yapmışız. Amaç 5510'nun getirdiği gerek kadınlarımıza gerek tarım işçilerimize gerekse toplumun diğer katmanlarına getirdiği çok önemli değişiklikler var. Bu önemli değişikliklerin yeteri kadar algılanmadığını yeteri kadar anlaşılmadığını gördük. Biz arkadaşlarımızla vatandaşa en yakın noktadan hizmet vermeye devam edelim ancak vatandaşın ayağına hizmeti götürelim anlayışını düşündük. Bu projemizin adına da 'Bize Her yer SGK' dedik.
Bunun içinde iki tane ekip oluşturduk. Arkadaşlarımız özellikle bayan sigortalılarımıza ve tarım sigortalılarımızı bizzat yerlerinde ziyaret ederek broşür ve yapacakları bilgilendirme toplantıları ile hakları, hukuklarını veya ne yapmaları gerektiklerini kendilerine açıklayacaklar. Ayrıca bu toplantılarımızda vatandaşın SGK ile ilgili bir sorunu varsa o sorununda giderilmesine yönelik bir çaba içerisinde olacaklar. Biz her yere SGK Merkezi veya irtibat merkezi kuramıyoruz ama arkadaşlarımızla birlikte bilgilendirme çalışmalarına devam edeceğiz.
Zonguldak'ta 370 tane köyümüz var. Bunların hepsine arkadaşlarımız tek tek gidecekler. Yapmak istediğimiz şu; gitmediğimiz kahve, gitmediğimiz köy, ulaşamadığımız yer, ulaşamadığımız vatandaş bırakmayacağız. Herkese yeni SGK'nın getirilerini, kendilerine sağlanan imkanları mutlaka anlatmaya çalışacağız.
Arkadaşlarımıza büyük bir görev düşüyor. Arkadaşlarımız büyük bir işe imza atacaklar ve büyük bir sonuç elde edeceğiz. Zonguldak'ta ben kendi haklarımı bilmiyordum, Kuruma gelemedimi mazeret olmaktan çıkartıyoruz. Umarım her yer bize SGK olur.
Daha iddialı bir projemiz daha var. 5 kişi bizim sosyal güvenlik ile ilgili bir düşüncemiz var diyen her yere gitmeye de karar verdik. SGK'da çok büyük reformlar gerçekleştirildi, büyük şeyler yapıldı. Bu büyük şeylerin yansımasını vatandaşa anlatmamız lazım. Bizde elimizden geldiğince bunu anlatmaya çalışacağız.