CHP’liler Filyos’ta toplanarak Türkiye’nin içerisinde bulunduğu durum hakkında bilgi alış verişinde bulundular.

CHP Çaycuma İlçe Başkanlığı, Filyos'ta belde yönetimi ve partililerle bir araya geldi.
Filyos önceki Belediye Başkanı Hilmi Uzun'un da yer aldığı toplantıda, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Umut Başoğlu, CHP Filyos Belde Başkanı Erkan Bakar, CHP Çaycuma Gençlik Kolları Başkanı Güvenç Altuğ ile CHP Çaycuma İlçe yönetimi de yer aldı.
Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk, CHP Genel Kurul toplantısından sonra büyük bir ivme kazandıklarını ifade ederek, Türkiye'nin içerisinde bulunduğu durum hakkında da açıklamalarda bulundu. Filyos gündeminde yer alan KARDEMİR Liman Projesi'nin Filyos'un geleceğini karartacağını, liman projesi kapsamında çalışacak işçi sayısının çok az olacağına değinen Köktürk, bu kadar küçük bir istihdam için Filyos'daki turizm potansiyelinin harcanmaması gerektiğini savundu.
CHP İl Genel Meclisi Üyesi Umut Başoğlu ise, İl Genel Meclisi'nin Zonguldak köylerine destek ve yardım sağlamak için çalışmalarda bulunduğunu belirterek, iktidar partisinin de bu yönde olan çalışmalarını artırmaları gerektiğini söyledi. Başoğlu, "emeğin başkenti" olarak bilinen Zonguldak'ın "emeklinin başkenti" olarak değişmeye başladığını belirterek, devletin Türkiye genelinde yaptığı özelleştirme politikasından Zonguldak'ın da nasibini aldığını söyledi. Doğu Karadeniz illeri ile Zonguldak karşılaştırıldığında iller arası ayrılan payın Zonguldak'ta daha düşük olduğunu belirten Başoğlu, bunu iktidar milletvekillerinin çalışmalarının yetersizliğine bağladı.
Umut Başoğlu, Filyos'ta yer alan Teios antik kentinin bir an önce gün yüzüne çıkartılarak turizme açılmasının turizm anlamında önemli bir role sahip olduğunu belirterek, bu anlamda ödenek konusunda gerekli çalışmalarda bulunduklarını belirtti.
Toplantıda söz alan Filyos önceki belediye Başkanı Hilmi Uzun, CHP Filyos parti binasını önümüzdeki günlerde tekrar faaliyete geçireceklerini belirtti. Filyos'ta ilerleyen günlerde CHP toplantılarını parti binasında yapacaklarını söyleyen Uzun, Türkiye'de hiç kimsenin hayatından memnun olmadığını belirterek, "Türkiye gerçekten kötü bir durumda. Türkiye'nin bu durumundan tek memnun olan kişi Sayın Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylemi ile Recep Bey ve arkadaşlarıdır. Cumhuriyet ve laiklik tehlikededir. AKP hükümeti, bu durumu daha da tetikleyerek yargı gücünü de ellerine almak istedikleri için bu konuyu referanduma getiriyorlar.
Bu durumlardan kötü bir sonuç almak istemiyorsak doğru kararları her beraber vermeliyiz. Yine Sayın Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun deyimi ile anamızı da  alacağız, babamızı da  alacağız akrabalarımızı da alacağız doğru kararları hep birlikte sandıkta vereceğiz.
Önümüzdeki genel seçim yerel seçimlerden çok daha önemli bir durum teşkil ediyor. O yüzden hepimiz bu bilinçle yaklaşarak doğru sonuçları hep beraber getirmeliyiz" dedi. CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk, şu anda CHP Filyos Belde Başkanlığı'na mevcut Başkan Erkan Bekar'ın devam edeceğini belirterek, önümüzdeki günlerde 20 kişilik yeni bir oluşum kurarak daha etkili bir çalışma içerisinde olacaklarını belirtti.