Alperen Ocakları’nın Zonguldak il Başkanı Murat Karadeniz yaptığı  yazılı açıklamasında, İstanbul’un fethi ile ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi:
 ‘’İstanbul’u Feth eden Kumandan ne güzel Kumandan, onu Feth eden asker ne güzel Asker. ’’Hadisi Şeriflerine mazhar olan bir ecdadın torunları olarak İstanbul’un Fethini buruk bir sevinçle yad ediyoruz.  İçimizdeki burukluğumuz Fetih bilincinden uzak bir millet olmamız, içimizdeki burukluğumuz Müslüman Türk Miletinin başındaki idarecilerin Milletin değerlerine uzak kalmaları. İçimizdeki burukluğumuz Ecdadımızın bize emanet ettiği şanlı Ayasofyanın  mahsunluğu. İçimizdeki burukluğumuz Çağ açıp çağ kapatan bir olayın günümüzde bayram niteliği taşımaması. Devlet yetkililerine sesleniyorum İstanbul’un Feth edildiği tarih olan 29 Mayıs gününü Fetih Bayramı ilan edelim. Devlet Millet el ele alınmaz denen yıkılmaz denen İstanbul’u bize hediye eden Fatih Sultan Mehmed’in emanetlerine sahip çıkıp onu manevi şahsını mutlu edelim.
Şahsım ve Alperen Ocakları Zonguldak İl teşkilatım olarak Bundan tam 558 sene evvel Haçlı ordusu Bizansı dize getirip İstanbul’u Müslüman Türk Alemine hediye eden ve  Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed S.A.V. in Hadisi Şeriflerine,övgülerine  mazhar olan Sultanımız Atam Fatih Sultan Mehmed Hanı  ve yiğit Askerlerini  Rahmetle saygıyla anıyorum..
Selam olsun İstanbul’un burçlarına Şanlı sancağımızı diken Şehid Ulubatlı Hasana’a, selam olsun İstanbulun Fethi için Medine’den kalkıp gelen Ashabı Kiram Seyyid Eyyubel Ensariye. Selam olsun Akşemseddine, selam olsun Sultanım Fatih Sutan Mehmed’e. Selam olsun Onun yiğit askerlerine..”