Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) Zonguldak İl Başkanı Ali Topaloğlu, referandum sonuçlarında çıkan “evet” oylarının AKP’nin tehdit ettiği gerekçesi olmadığını ifade etti.

Başkan Topaloğlu, siyasette kendi yanlışları görmeyenlerin halkı cahillikle bile suçlandığını belirterek şunları söyledi;  

 

“SOL, TOPLUMA KORKU SALARAK

SİYASET YAPMA ANLAYIŞINDAN VAZGEÇMELİ”

 

“Referandum sonrası siyasi partiler, kendi açılarından değerlendirme yapıyorlar. İlimizde yapılan değerlendirmeleri ve diğer sonuçlarından ‘evet’ çıkıyor. Bunu iktidar partisinin tehdit etti gerekçesiyle açıklamak mümkün mü? Değişime karşı, sistemi ve statükoyu savunmak asla sol olamaz. Olmadığı ortada, sol kendini yenilemeli, topluma korku salarak siyaset yapma anlayışından vazgeçmelidir. Yapılan kamuoyu yoklamalarında, gelir düzeyi 1000 TL’nin altında olanların yüzde 75'i ‘evet’, gelişmeleri EDP olarak dikkatle izliyoruz. Referandum öncesi bu düzenlemenin partiler arasında bir güven oylamasına dönüştürülmesinin yanlış olduğunu, konuya sadece bir Anayasa değişikliği açısından bakılması gerektiğini söylemiş ve bu değişikliğe ‘evet’ diyeceğimizi kamuoyuna duyurmuştuk. Bu tutumumuz özellikle sol kamuoyunda ciddi tepkiler aldı. Hatta ‘evet’ diyenlere hain denilerek saldırıldı. Bu tutumun referandum sonrası devam ettiğini söylemek mümkün, kendi yanlışlarını görmeyenler, özeleştiri yapamayanlar halkı cahil olmakla bile suçlamaya çalıştılar. Önümüzdeki süreçte halkımızın cahil olmadığını, en az siyaset yapanlar kadar bu işi bildiklerini görecekler.”

 

“FAŞİZME DİRENENLERİN AKP’DEN

KORKMALARININ HİÇ BİR ANLAMI YOK”

 

“İlimizde, işsizliğin çok olduğu, nüfus oranı bakımından en çok emeklinin yaşadığı, özel ocaklarda kölelik düzeninin hüküm sürdüğü kente nasıl oluyor da birilerine göre güven oylaması olan seçim düzeyi 5000 TL’nin üzerinde olanların yüzde 75'i ‘hayır’ diyor. Sol bunu düşünmeyecekse, tartışmayacaksa neyi tartışacak. Öyle görünüyor ki, son süreçte sol, düzeni değiştirmekten vazgeçip düzeni koruma gibi bir konuma girmiştir. Aslında düzeni ve kapitalist sistemi koruyan bir AKP iktidarı mevcuttur. Sol yeni dönemde kendisini iktidara taşıyacak yoksul ve dar gelirli kesimlerle buluşabilecek politikalar üretmelidir. Vesayetçi ve darbeci düzeni savunmaktan vazgeçmelidir. Dün 12 Eylül faşizmine karşı direnenlerin, bugün AKP iktidarından korkmalarının hiç bir anlamı yoktur. Eşitlik ve Demokrasi Partisi olarak seçimle gelenin seçimle gideceği bilinciyle demokratik zeminde siyasi iktidara karşı her türlü mücadeleyi vermeye devam edecektir. EDP her zeminde her türlü ayrımcılığa karşı, her türlü emek sömürüsüne karşı emek ve demokrasi güçleriyle birlikte mücadelesine devam edecektir.”