Hükümetin torba yasasında çalışma yaşamı ile ilgili maddelerini çalışanların bağlı olduğu kuruluşlarla oturup tekrardan gözden geçirmesi gerektiğini belirten Türk Büro-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu, yasanın çalışana zarar vermemesi gerektiğine vurgu yaptı.

Türk Büro-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu, torba yasa tasarısının huzuru iyice kaçırdığını söyledi. Bu tasarı, memura kendisinin istemediği sürpriz tayin getirmekte, işinden ayrılmaya zorlayacağı maddeler bulunmakta olduğunu belirten Şube Başkanı Bacıoğlu konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verildi: Kamuda çalışan yaklaşık 1.5 milyonu kadrolu, bir milyonu sözleşmeli memurun 'Torba Yasa Tasarısı ile iyice huzuru kaçmıştır. Bu tasarı, memura kendisinin istemediği sürpriz tayin getirmekte, işinden ayrılmaya zorlayacağı maddeler bulunmaktadır. 'Torba Yasa' ile borç yapılandırması gelirken çalışana da yıkım gelmektedir. Tasarının maddelerinin çoğu memurun aleyhine olup, 'En başta bu tasarıda sürpriz tayinler yer alacak, memur 6 aya kadar başka bir yerde çalıştırılabilecektir. Bu da memura üstü kapalı 'Sen işten ayrıl' anlamına gelmektedir.

ÇALIŞANA
ZARAR
VERMEMELİ
Ayrıca memur 7-8 sınıfa ayrılmıştır. Bunların içinde kadrolusu, sözleş-melisi, 4/B'lisi 4/C'lisi var. Bir de bölümlere ithal müdürler getirilecek', yani Torba Yasa ile memurun moralini bozulmuş, huzuru kaçırılmıştır. ''Evden çalışma'', ''uzaktan çalışma'' ve ''çağrı üzerine çalışma'' gibi esnek çalışma modellerine de karşı olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz. Bu özelde olur ama kamu da böyle bir şey olamaz. Peki işi olan kişi memura işini nasıl yaptıracak? Evrakta eksik bölüm noksan imza varsa memuru evinde mi yoksa gittiği yerde mi arayacak? Bu yasayla memurla vatandaş karşı karşıya gelir. Hükümetin Torba Yasa'da çalışma yaşamı ile ilgili maddelerini çalışanların bağlı olduğu kuruluşlarla oturup tekrardan gözden geçirmesi gerekmektedir. Yasalar masa başında bir tarafın görüşüyle değil tarafların anlaşmasıyla hazırlanır. Bir yasa çalışana zarar vermemeli. Onu çalışma yaşamına daha çok bağlamalıdır. Düşük maaşlı memurlar kredi kartlarıyla ve borçla yaşam sürdürmektedir. Artık hükümetin çalışan memuruna sahip çıkmasını, toplu görüşme masalarında mutabakata varılan konuların bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz”