Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu ve beraberindekiler, AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar'ı ziyaret ettiler. Ziyarette konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen Zonguldak Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, Yapılan Anayasa değişikliği ile grev hakkımız görmezden gelinerek uygulanmakta olan toplu görüşme yerine 2011 yılından itibaren toplu sözleşme yapılacağı hükmü getirilmiştir. Bu nedenle 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nda değişiklikler yapılması gerektiğinden 3 büyük konfederasyon ve hükümet yetkilileri görüşmelerde bulunmuş, konfederasyonlar taleplerini hükümet yetkililerine iletmişlerdir. Türkiye Kamu-Sen, kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerini korurken, devletinin de milli çıkar ve menfaatlerini bir arada gözetebilmek ayrıcalığına sahip örnek bir kurumdur. Her şeyden önce devletimiz ve milletimiz gelmektedir. Bu nedenle konfederasyonumuz 'ilkem, önce ülkem' diyerek yola çıkmış, ilkesini ülkesinin milleti ve devleti ile bölünmez bütünlüğü olarak belirlenmiştir. Türkiye Kamu-Sen olarak kamu görevlilerimizin toplu sözleşme hakkını tam olarak kullanabilmesi ve insanca onuruna yaşanır ücretle, adil, demokratik ve çağdaş bir çalışma ortamına kavuşması için mücadelemiz her zaman devam edecektir. Düzenlenecek olan toplu sözleşmenin geniş katılım ve temsil imkanının sağladığı katılımcı bir toplu sözleşme olması temennimizdir. Hazırlanan kanun taslağı memurların beklentilerini karşılamaktan uzaktır dedi.
AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ise, Zonguldak'ta sendikal bir örgüt olarak bunun dışındaki konularda da her zaman beklediğimi söylemek isterim. Zonguldak ve ülkenin menfaatini gözeten her türlü konuda fikir alışverişinde bekliyorum. Gündeme getirdiğiniz konu taslak halinde sunmuş olduğunu konu ile ilgili çok detaylara girmek istemiyorum. Ama anayasa değişikliğinden sonra çalışanların haklarının düzenlenmesi, daha huzurlu olunması adına çalışan insanlar için yenilikler ve değişikler yapılıyor. Sendikalarımız bu süreç içerisindeki çekincelerini, taslak hazırlayarak hükümete iletiyorlar. Bütün hedefimiz herkesin, insanlarımızın daha mutlu ve huzurlu yaşayabilmesidir. İnsanların yüzünün güldüğünü gülmek isteriz. Bu anlamda her kesimi düşünmek zorundayız. Her insanın refah payının yükselmesi anlamında burada görev yapıyoruz. Sizlerinde diğer haklar ile ilgili çekincelerinizi gündeme getireceğiz, demokratik hakların özgürce alınması için biz de gereğince çalışmalarımızı yapacağız.
Biz de bunu bir bütün olarak düşünüp bir denge kurmak zorundayız. 80 milyonu nüfusu aşan bir ülkede yaşıyoruz. Dünyanın küresel krizle kavrulduğu bir dönemde yaşıyoruz. Kimi ülkeler iç savaşla yaşıyorken kimileri ise ekonomik sorunlar yaşıyor. Tabii bu bir denge meselesidir. Bizlerde adaletsizliklerin giderilmesi anlamında dengenin sağlanması adına çalışmalar yapacağız dedi.