TMMOB Şehir Plancıları Odası İl Temsilcisi ve Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, yaptığı basın açıklamasında, 69 Ambarları'nın bulunduğu sahanın planlanması hakkında görüşlerini açıkladı.
Sezgin, alanın çağdaş bir şekilde projelendirilmesi ile kentin girişindeki görüntü kirliliğinin de önüne geçilebileceğini belirterek, şunları söyledi:

"GİRİŞİMLERİ DESTEKLİYORUZ"
"Geçtiğimiz ay yaptığımız açıklamamız ile önem verdiğimizi belirttiğimiz eski 69 Ambarları'nın bulunduğu alan için yeni bir düzenleme gerekliliği konusundaki açıklamamızın ardından kamuoyuna yansıyan gelişmeler sevindiricidir. Daha öncede vurguladığımız gibi özellikle yeni yapılması düşünülen kamu binaları için bu kadar açık bir biçimde yer bulma sıkıntısı çekerken, bu alanı mevcut haliyle optimum olmayan biçimde kullanmaya devam etme lüksümüz yoktur. Bu konuda çalışmaların olduğunu öğrenmemiz bizi memnun etmiştir.
Daha öncede belirttiğimiz gibi Valilik binasının yerinin değiştirilmesi gündeme getirildiği takdirde bunun içinde uygun alanlardan biri bahse konu alandır. Ayrıca bu alanın çağdaş bir şekilde projelendirilmesi ile kentimizin girişinde yarattığı görüntü kirliliğinin de önüne geçilebilecektir. Mevcut hali ile bahse konu sahada kent merkezinde bulunmaması gereken fonksiyonlarında yer alması sebebiyle bir çevre sorunu da bulunuyor. Çevre sorunları kirlilik ve kirliliğin önlenmesi şeklinde dar bir çerçevede ele alınmamalı çevrenin düzenlenmesindeki en önemli araç olan planlamadan da, bu alanda olabileceği gibi yararlanılmalıdır. Bu konudaki girişimleri destekliyor ve çalışmalar esnasında her aşamada katkı sağlamaya hazır olduğumuzun da bilinmesini istiyoruz."