Alaplı Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Belediyenin çalışmalarını olumlu bulduklarını bildirdi.
Alaplı Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, parti binasından yaptığı basın toplantısında Alaplı Belediyesinin 2010 yılını değerlendirdi. Belediyesinin çalışmalarını dikkatle izlediklerini belirten Çaturoğlu, Alaplımızın hak ettiği hizmetleri alabilmesi noktasında Başkan Nevzat Çimenoğlu ile her türlü işbirliğine devam edeceklerini söyledi. Belediye dükkânlarının yıkılmasındaki çabasını takdirle karşıladıklarını ifade eden Çaturoğlu şöyle dedi;
“İhalesi bizim dönemimizde yapılan ve yine finansmanı bizim dönemimizde İller Bankasından sağlanan 1,5 milyon TL borçlanma ile yapılan yolların asfaltlama çalışmalarını takdire şayan buluyor, ancak bu konuda geç kalınmasını ve asfaltçıya ödeme yapılabilmek amacıyla yine bizim dönemimizde büyük emekle kurulan çakıl ocağı tesislerinin değerinin altında ihale ile satılmasını eleştiriyoruz. Bizim dönemimizde Dergaz'dan kalan bedelin bu dönem içerisinde tahsil edilerek BEKO - LODER satın alınmasını olumlu buluyoruz. Hakeza iller bankasından borçlanılarak alınan cenaze aracının da olumlu olduğunu biliyoruz. Ancak gerek belediye işçilerine gerekse müteahhit işçilerine zamanında ödenmeyen ücret ödemelerini eleştiriyoruz. %90 nı zamanımızda bitirilen altyapı projesinin bitirilmesi ile ilgili kayda değer bir çalışma yapılmamasını yadırgıyoruz. Alaplının en acil sorunu budur.
Bununla birlikte temizlik hizmetlerinin özelleştirilmesini doğru buluyoruz. Belediyenin Alaplının büyütülmesi gerektiği konusunda ki tezini destekliyoruz ancak belediye meclisince mücavir alan sınırlarını geri çekme girişimini çelişkili buluyor tasvip etmiyoruz. Sosyal hizmet mağazasının açılmasını olumlu bulurken aşevi ve festivallerin iptal edilmesini olumsuz karşılıyoruz. Lokal olarak yapılan çevre düzenleme faaliyetlerini olumlu bulurken, bizim zamanımızda öz kaynaklarla yapılan 130 000 m2 dolgu sahasının bitirilip halkın kullanımına açılmamasını mazur görmemiz mümkün değildir. Dere kenarındaki dükkanların kaldırılması her dönemin politikasıdır.
Belediyenin bu yöndeki çabalarını destekliyor, ancak onların yerine 3-5 metre uzağına tekrar yapılmasını uygun bulmuyoruz.Kapalı pazaryerinin camlarının takılmasını ve hem halkımızın hem de pazarcı esnafının çilesine son verilmesini bekliyoruz.Belediye idaresinin borç edebiyatı yapmayı bırakmasını olumlu, ancak belediyenin toplam borcunun ödeneceği söylenmesine rağmen bu dönemde yaklaşık 10 milyon TL artmasını kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz.
Örnekler çoğaltılabilir şimdilik bunlarla yetinelim. Bununla birlikte Alaplımızın hak ettiği hizmetleri alabilmesi noktasında Sayın Nevzat Çimenoğlu  ile her türlü işbirliğini de yapmaya devam edeceğiz. Sn. başkanın bizim eleştirilerimizi bir dost tavsiyesi olarak algılaması gerektiğini özellikle vurguluyorum.”