Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Kdz. Ereğli Temsilcisi Nilgün Durak yaklaşan yılbaşı dolayısıyla vatandaşları yılbaşının neredeyse simgesi olan çam ağaçlarını kesmemeleri konusunda uyardı. 
TEMA Kdz. Ereğli Temsilcisi Nilgün Durak, yaklaşan yılbaşı öncesi, yılbaşı ağacı olarak bilinen çam ağacının kesilmemesi konusunda uyarıda bulundu.
Yılbaşının neredeyse simgesi olan çam ağaçlarının, yol kenarlarından ya tamamının yada sağlıklı dallarının kesimlerinin kendilerini endişelendirdiğin belirten Durak,Yine yeni bir yılın gelişine tanık olmak üzereyiz.. Tanık olurken yada olmaya hazırlanırken bir çevre gönüllüsü olarak, duyarlılığınıza inanmakla beraber birkaç konuyu hatırlatmakta sakınca olmadığını düşünerek değerli basınımız aracılığı ile paylaşmak istiyorum. Ülkemizde yakın zamanlara kadar çok fazla ve tabiri caizse bu kadar abartılı hazırlanılmayan yeni yıl ritüelleri son yıllarda popülaritesini hızla arttırdı. Bunda ulusal basın kanallarının özellikle magazinsel programların ve hatta ciddi diye nitelendirebileceğimiz sohbet, haber programlarında bile işlenmesi çok önemli etkenler.
Aslında özde karşı değiliz elbette ancak özellikle yeni yıl kutlamalarında biz çevrecileri acıtan bir duruma dikkatinizi çekmek istedik. Çamlar birçoğumuzun bildiği gibi yaşı, sağlık durumu gibi  etkenlerle kesilmesi uygun yada uygun olmayan ağaçlar durumlarının müsaitliği dışında kaçak, bilinçsizce ve kişisel nedenlerle kesildiğinde yasalarımıza göre cezası, insan öldürmekle hemen hemen aynı, böyle bir yaptırıma rağmen ne yazık ki ağaç kesmek o kadar da önemsenmiyor.
Özellikle yılbaşının neredeyse simgesi olan çam ağaçlarının, yol kenarlarından bile ya tamamının ya da sağlıklı dallarının kesimleri bizi ciddi olarak endişelendiriyor. Bir çam ağacının 1,5 metre boyuna ulaşması için 14-15 yıl geçmesi gerektiğini özellikle belirtmek isterim ki, bir yılbaşı çamı da en az bu boyda oluyor. Ayrıca karbondioksiti alıp, hem yaşam ve nefes kaynağımız olan oksijeni vermesi hem de  bir yetişkin ağacın 70 kişiye günlük oksijen ihtiyacını karşılaması göz ardı edilemeyecek kadar önemli ve hemen akla gelen en basit yararlarındandır.
TEMA Vakfı İlçe Temsilciliği ve tüm gönüllülerimizle, saymakla bitmeyecek kadar yararları olan çam  ve diğer ağaçlarımıza, yaşadığımız evrene ve yaşayan tüm canlılarına  daha duyarlı, sevgi, saygı dolu olacağımız çok mutlu bir yeni yıl başlangıcı diliyoruz dedi.