Türk Haber-Sen Zonguldak Şubesi tarafından PTT çalışanlarının sorunlarıyla ilgili bir basın açıklaması düzenlendi.

Sendika binasında yapılan basın açıklamasında Türk Haber-Sen Zonguldak Şube Başkanı Necmettin Bebek, gişe personelinin sorunları için PTT Genel Müdürü Osman Tural ile bir görüşme yapıldığını ve yaşanan sıkıntıların aktarıldığını açıkladı. PTT'de personel sıkıntısının had safhaya ulaştığını ve kurumda sıkıntıların asla bitmeyeceğini iddia eden Bebek düzenlediği basın toplantısında yaşanan sorunlara dikkati çekti. Bebek yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

GENEL MÜDÜR İLE GÖRÜŞÜLDÜ
Türk Haber-Sen genel merkez yöneticilerimizin 1 Şubat 2013 tarihi itibari ile PTT bünyesinde bulunan kayıtlı posta ve kargonun şirkete devredilmesi ile yaşanan sıkıntıların çözümü, gişe personelinin sorunları için PTT Genel Müdürü Osman Tural ile görüşmüştür. Türkiye genelinde dağıtım birimlerinde yaşanan dağıtım sıkıntıları ele alınmış, görüşmede şirkete verilen kayıtlı postanın şirket tarafından dağıtımının yapılamadığı dolayısı ile günü geçmiş postaların bazı illerimizde şirket adına PTT çalışanlarına dağıttırdığının tespit edildiği, kural dışı uygulamalar yapıldığı, ayrıca dağıtılamayan ve şirketten geri alınan gönderilerin sorumluluğunun personele yüklendiği hususlarında teşkilatımızdan şikâyetler alındığını ve bu konularda gerekli önlemlerin alınması istenilmiştir.

TAŞERON İLAVESİ
Sayın Tural şirket adına PTT personeline dağıtım yaptırılmamasını söz konusu olmadığını ifade ederek, elimizdeki gönderilerden şirkete verdiğimiz kadarından şirketin sorumlu olduğunu, tebligat ve kayıtsız postaların kadrolu posta dağıtıcılarımız tarafından dağıtılacağını yeterli personel olmaması durumunda taşeron personel ilavesi yapılarak, gönderilerin dağıtımının sağlanacağını memur normlarında da yeniden çalışmalar yapılacağının bilgisini tarafımıza aktarmıştır. PTT'de hat safhaya ulaşan personel açığı kapatılmadan bu kurumda sorunlar asla bitmez. PTT'de yaşanan sorunlar sadece dağıtımla sınırlı değildir.

TEMİZLİK MEMURLARA YAPTIRILIYOR
PTT şubelerimizde çalışan personelin hiçbir güvenlik tedbiri alınmadan can güvenliği korkusuyla çalışmaktadır. Temizlik elemanı da yoktur. Temizlik memurlarımıza yaptırılmaktadır. Büyük bir mücadelenin ardından 2010 yılında çıkarılan 5510 sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu'nun 40. maddesine basın mensuplarına ve posta dağıtıcılarına yıpranmanın verilmesi talebimiz koydurulmuş ve kanunlaşması sağlanmıştı. Ancak daha sonra milletvekilleri dağıtıcılara yıpranma veriliyorsa, bize neden verilmiyor diye kanunu tekrar değiştirerek, yıpranma hakkımızı elimizden almıştır dedi.