Kdz.Ereğli'de halk dilinde 'ölüm yolu' olarak bilinen Yeşiltepe-Kepez karayolu üzerinde okuyan İmam Hatip Lisesi öğrencileri her gün kaza tehlikesiyle karşı karşıya geliyor. Öğrenciler, karşıdan karşıya geçmek için yolda hız yapan araçların arasında kalma tehlikesi yaşıyor.

Kdz. Ereğli'de sık sık kazaların yaşandığı Yeşiltepe-Kepez karayolunda karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlar ve öğrenciler, her gün tehlikeli anlar yaşıyor. Özellikle İmam Hatip Lisesi'nden çıkan öğrenciler, evlerine gitmek için binecekleri otobüslere ulaşmak isterken tehlikelerle karşı karşıya geliyor. Yolda sinyalizasyon sisteminin olmaması sebebiyle toplu olarak dikkatli bir şekilde karşı yola geçmek isteyen öğrenci velileri, çocuklarının bu durumunun ortadan kaldırılması için yetkililerin gerekli çalışmayı yapmalarını istedi.
    Veliler adına konuşan Kasım Sezgin, Her akşam çocuğumuzun başına bir şey geldi mi düşüncesiyle kahroluyoruz. diyerek, durumlarını özetledi. Sezgin şunları ifade etti: Okul çıkışında ne bir sinyalizasyon ne de bir üst geçidimiz var. Burası trafik kazaları yönünden mimlenmiş bir bölge. Çocuklarımız, okul çıkışında karşıdan karşıya geçmek isterken her an bir otomobilin altında kalabilir. Her akşam evde Çocuklarımızın başına bir şey geldi mi? düşüncesiyle bekliyoruz. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Buraya yapılacak bir sinyalizasyon sistemi veya bir üst geçit hem bizim çocuklarımızı hem yolun diğer tarafında oturan halkı rahatlatacak. Bunun için yetkililerin gerekli çalışmaları yapmalarını istiyoruz.