Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Enerji-Sen 1 No.lu Batı Karadeniz Şubesi'nin 4'üncü Olağan Genel Kurulu, Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.
Kongreye; AKP İl Başkanı Hamdi Uçar, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Salih Alemdar, Türk Ocağı Başkanı Erol Şeref ve sendika üyeleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Salih Alemdar divan başkanı olarak kürsüye çıktı. Açılış konuşmasını yapan Türk Enerji-Sen Şube Başkanı Selami Yoğurtçu, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ve birtakım yönetmelikleri hükümlerinin, Demokles'in kılıcı gibi başlarında sallandıklarını belirterek, sendika çalışanların menfaati dışında bir politikayı ya da politikacıyı yandaş yapmadıklarını söyledi ve şu şekilde devam etti:
"İKTİDAR, KADROLU MEMURUN KABUSU"
"Öncelikle, 20 yıla yaklaşan şerefli geçmişiyle Türk sendikal hareketine damgasını vuran, kamu görevlileri başta olmak üzere milletimizin refahı ve mutluluğu, vatanımızın bağımsızlığı için yılmadan mücadele eden Türk Enerji-Sendikası'nın bir hizmetkârı olmaktan duyduğum mutluluğu ve gururu belirtmek istiyorum. Sendikacılık, kişisel menfaatler için değil; hedef kitleye, yani üyelerine hizmet adına bir yarış olduğunda değer kazanır. Geleceği iyi görebilmemiz için geçmişimizi de iyi değerlendirmeliyiz. Son yıllarda ülkemizde yaşanan ücret adaletsizliği, gelir dağılımındaki adaletsizlik, ek göstergelerdeki adaletsizlik, kamu çalışanlarının açlık sınırının altında sefalete mahkûm edilmesi, siyasilerin ve bürokratların, kamu çalışanlarını kapıkulu olarak görmeleri ve baskı uygulamaları bizleri canımızdan bezdirmiştir. Ayrıca 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ve birtakım yönetmeliklerin antidemokratik hükümleri, Demokles'in kılıcı gibi başımızda hep sallanıp durmaktadır. Bu da yetmiyormuş gibi işbaşına gelen iktidarlar memurun hep kadrolu kabusu olmaktadırlar."
"DAYATMALARI KABUL ETMEDİK"
"Türk Enerji-Sen olarak hiçbir zaman çalışanların menfaatlerini hiçe sayan herhangi bir politikayı ya da politikacıyı bireysel menfaatlerimiz için kendimize yandaş yapmadık, asla da yapmayacağız. 'Tamam efendim, emredersin efendim, başüstüne efendim' gibi sözler toplu görüşme masasını teslimiyet masasına çevirmiş, çalışanlar adına utanç masası haline getirmiştir. Mevcut iktidarın kamu çalışanlarına devletin memuru gözüyle bakmadığını, çıkartmak istediği ve de çıkarttığı yasalarla alenen görmekteyiz. Devlet güvencesi elinden alınmak istenen memur, 4/B-4/C gibi ne idüğü belirsiz dermeden takmadan uyduruk yasalarla siyasetin emir kulu yapılmak istenmektedir. Devlet memuru devletten sorumludur ve onun için çalışır. Bu uygulamayla siyasetin emrine verilmek istenen, ben varsam varsın yoksam yoksun dayatmasını asla kabul etmedik etmeyeceğiz. Bizler dimdik ayaktayız, bütün olumsuzluklara rağmen mücadele gücümüzden hiçbir şey kaybetmedik. Her ne sıfat ve unvan içinde olursa olsun, bizlere göstermiş olduğunuz teveccühten dolayı teşekkür ediyor, bu duygu ve düşüncelerle 4'üncü Olağan Genel Kurulumuzun Türk Enerji-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve yüce Türk milletine hayırlara vesile olmasını diliyorum."
Konuşmanın ardından mevcut üyelerin tümünün oyunu alan Selami Yoğurtçu, yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. Sendikanın yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Selami Yoğurtçu, Cesarettin Karadeniz, Ömer Uzun, Duran Demirci, Mahmut Güneş, Hüseyin Yağmur, Hitit Güleç. Denetim Kurulu, Uğur Uslu, İbrahim Beşir ve Aydın Çevik'ten, Disiplin Kurulu da Mehmet Delen, Medine Erol ve Hamdi Kemer'den oluştu.