* Zonguldak Milletvekili CHP Parti Meclisi Üyesi Ali İhsan Köktürk TTK limanın özelleştirilmesinin Zonguldak'a büyük darbe vuracağını öne sürdü.

* "Ülkenin yoksullaştırılması pahasına yandaş kişi ve ya şirketlere ülke kaynaklarını ve değerlerini peşkeş çekme anlayışı maalesef Zonguldak yerelinde TTK'ya yönelik bitirme senaryolarıyla birleşmiştir."

Zonguldak limanının özelleştirilmesi ile ile ilgili tartışmalar gündemde kalmaya devam ediyor. Zonguldak Milletvekili CHP Parti Meclisi Üyesi Ali İhsan Köktürk'de yazılı açıklama yaparak konuyla ilgili düşüncelerini açıklarken endişelerini dile getirdi.
Köktürk  "Son zamanlarda bölgemize yönelik gelişmeler oldukça üzüntü vericidir. Zonguldak'taki kamu kurumlarının il dışına taşınması, bazı kurumların kapatılması, bir kısmının özelleştirilmesi ile başlayan süreç maalesef daha sorunları beraberinde getirmektedir" sözleriyle başladığı açıklamasına şöyle devam etti:

ÇIPLAK NOKTA
Son günlerde Zonguldak yerel basının ciddiyetle takip ettiği ÇATES'in çoklu satışına yönelik gelişmeler, yine TTK Limanının kiralanmasına yönelik diğer gelişmelerle birlikte değerlendirildiğinde Zonguldak'ımızın ve kömür işletmelerimizin taşınmak istendiği nokta bütün çıplaklığıyla ortaya çıkmaktadır.
Nitekim bundan kısa bir süre önce, TBMM Maden Araştırma Komisyonunun çalışmaları kapsamında Zonguldak Valimizin Başkanlığında tüm kurum temsilcilerinin katıldığı toplantıda, TTK'ya, ÇATES'in özelleştirilmesini ve diğer ilgili konulara yönelik düşüncelerimizi ifade etmiştik.  
Hepimizin bildiği gibi AKP İktidarının kurulduğu günden bu yana 30 milyar doların üzerinde özelleştirme gerçekleştirilmiş, devletin en temel kuruluşları, bankaları, limanları yabancılaştırılmış, buna karşın, iç ve dış borcun Cumhuriyet tarihi rekorları gerçekliği karşısında mevcut iktidar ülke topraklarını fütursuzca satar hale gelmiştir.

EMEKLİNİN BAŞKENTİ ZONGULDAK
AKP'nin bu özelleştirme ve yabancılaştırma politikası sorunları çözmediği gibi, daha da ağırlaştırmış, işsizlik rakamı 7 milyonun üzerine çıkmış, intihar vakaları temel olgu haline gelmiş, emeğin başkenti Zonguldak maalesef ülke genelindeki en yüksek emekli oranıyla emeklinin başkenti haline gelmiştir.
Nitekim, bu politikaların devamı olarak bölgemizdeki ÇATES'in çoklu satışı hem TTK'ya, hem özel kömür üreticilerine ve genel anlamıyla Zonguldak'a büyük darbe vuracak bir gelişmedir.  Ülkenin yoksullaştırılması pahasına yandaş kişi ve ya şirketlere ülke kaynaklarını ve değerlerini peşkeş çekme anlayışı maalesef Zonguldak yerelinde TTK'ya yönelik bitirme senaryolarıyla birleşmiştir.

AĞIR HABERCİ
Bundan kısa bir süre önce Zonguldak Limanının kiralanmasına yönelik, ilgili Bakan Taner Yıldız'a yöneltmiş olduğumuz soru önergesine verilen yanıt, önümüzdeki süreçteki gelişmeleri tüm çıplaklığıyla ortaya koymaktadır.
3 Mart 2010 tarihli Bakan Taner Yıldız tarafından verilen yanıtta; "Zonguldak Limanının kiralanması işleminin TTK Genel Müdürlüğünün önümüzdeki dönemdeki kömür hedefleriyle çelişki yaratmayacağı, ülkemizde yapılan özelleştirme veya işletme hakkı verilmesi yoluyla yapılan kiralama işlemleri ile ekonomide rekabetin önünü açmak, verimliliği artırmak, maliyetlerde etkinliği sağlamak ve hizmetlerin kalitesini yükseltmek hedeflenmektedir." denilmektedir?
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından verilen bu yanıt ÇATES'e yönelik sürecin ağır habercisidir. Yine bu yanıt AKP İktidarının, TTK'ya, Zonguldak'a ve ülkemiz değerlerine bakışın somut bir göstergesidir.
Ancak, bizler CHP Milletvekilleri ve Örgütleri olarak bugüne kadar ki süreçlere seyirci kalmadığımız gibi, bundan sonraki süreçte de TTK'ya, ÇATES'e, Zonguldak Limanına, Zonguldak'ımıza ve ülkemizin geneline yönelik olumsuz girişimlere tepkisiz kalmayacağız?