Büyük Birlik Partisi (BBP) Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, yazılı bir açıklama yaparak, ÇATES in gerek tamamı, gerekse grup olarak satılmasının telaffuz bile edilmemesi gerektiğini belirtti. Başkan Demirköse, ÇATES'in vazgeçilmez bir kurum olduğunu belirterek açıklamasına şöyle devam etti;
"ÇATES VE TTK DEVLET GÜVENCESİNE ALINMALI"
"ÇATES' in kurulmasında, elektrik enerjisi üretmenin yanı sıra, TTK'nın piyasaya sürülmeyen mikst, şlam gibi yüksek küllü ara ürünlerin değerlendirilmesi amaçlandı. Neticede ÇATES, TTK için vazgeçilmez bir kurumdur. Biz, 'Rus kömürlerinin piyasamızda dolaşmasına tahammülümüz yok' derken, şimdide ÇATES'in satılması durumunda Rus kömürleri piyasamızdan çıkmaz. ERDEMİR, SEKA ve bu gibi fabrikaların satışları ve sonrası değerlendirilmeli sonuçları araştırılmalı. Zonguldak piyasasında siftah yapamadan kapanan dükkanlar varken, işsizlik çoğalırken, çalışanların iş garantisi tehlikeye düşmüşken sanayi kenti olan Zonguldak'ta ÇATES ve TTK gibi kurumlar devlet güvencesine alınmalı, korunmalı ve Zonguldak ekonomisinin canlanması için bu kurumlara işçi alınmalı."
"SIRANIN TTK'YA GELMESİ MUHTEMEL"
"Aldığını ve ürettiğini satamayan esnaf, her an patlamaya hazır bir suç bombasıdır. İlimizde tefecilik, gasp gibi suçların artmasına bu ekonomik sorunlar ve işsizlik sebeptir. Devletimiz, 'işe insan almak devletimize ek maliyet getirir' diye düşünürse, bu düşünce yanlıştır. Çünkü aç, işsiz bir toplum sonuçta yasa dışı suçları ortaya çıkarır ve buda mecburen yeni cezaevleri yapılmasına sebep olur. Bu daha maliyetli ve toplum ve gelecek için tehlikelidir. ERDEMİR ve SEKA'dan sonra ÇATES'in satılması ile sıranın TTK'ya gelmesi muhtemeldir. İş işten geçmeden ÇATES'in satılmasını isteyenler, 'Hayırlı evlat katar da yer, hayırsız evlat satar da yer' sözünü iyi anlamalıdır."