CHP Zonguldak Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Ali İhsan Köktürk, 12 Eylül'de gerçekleştirilen referandum dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Çaba ve duruş gösteren tüm Zonguldaklılara teşekkür ediyorum, Çaycuma'yla gurur duyuyorum" dedi.
Köktürk'ün yazılı açıklaması şöyle;
"HİÇBİR ŞEKİLDE
ÖDÜN VERMEYECEĞİZ"
"12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleşen ve ulusumuzun geleceğini temelinden şekillendirmeye yönelik bir referandumu geride bıraktık. Her türlü iktidar olanaklarının kullanıldığı, medya dahil tüm kurumların olabildiğince baskılandığı, özellikle temel ihtiyaçları çözümlenmemiş köylerimizdeki bu ihtiyaçların dahi pazarlık konusu yapıldığı bir süreç sonucunda şekillenmiş olsa da; ortaya çıkan iradeye saygı duyuyoruz. Ancak, bundan sonraki sürece yönelik kaygılarımızın ortadan kalkmadığı, bilakis artarak devam ettiği bir gelişim süreci yaşanacağına yönelik saptamalarımızı da aynen koruyoruz. Bu nedenle; cumhuriyetimizin temel değerlerine, yargı bağımsızlığına ve üniter devlet anlayışımıza yönelik her türlü girişimin karşısında yılmaksızın durmak kararlılığında olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz. Cumhuriyeti kurma onurunu yaşayan Cumhuriyet Halk Partisi, kurduğu cumhuriyeti sonsuza kadar koruma bilinç ve kararlılığındadır. Bundan hiçbir şekilde ödün vermeyecektir."
"SORUMLULUĞUMUZ DAHA DA ARTTI"
"Bu duygu ve düşüncelerle, bu zorlu referandum sürecinde, canını dişine takarak çalışan Zonguldak'taki tüm örgütlerimize, Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyelerimize, tüm Kadın ve Gençlik Kollarımıza, partililerimize, partimizin üyesi olmamakla birlikte ülkemizin geleceğine yönelik çaba ve sorumluluk sergileyen emeğin ve emeklinin başkenti tüm Zonguldaklı hemşerilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca, seçmenin yüzde 80'i köylerde yaşayan, her türlü baskı altında sandık başına giden, ancak sadece ilçe merkezi ve belde merkezlerinden değil, köylerinin büyük bir bölümünden Hayır oyu çıkartma duruş ve kararlılığı gösteren tüm Çaycumalı hemşehrilerimle 'gurur' duyduğumu ifade etmeyi özel bir borç olarak görüyorum. Çaycuma'daki bu duruş ve sağlanan gurur sorumluluğumuzu daha da artırmaktadır. Buna her şart ve koşulda, 'sonuna kadar' layık olma bilinci içerisinde olacağımızı bir kez daha yineliyorum. Sorumluluk alanlarından 'hayır' oyu çıkartma başarısı gösteren örgütlerimizi başarılarından ötürü tebrik ediyor, tüm Zonguldak örgütlerimizin de, önümüzdeki süreçte başarılı çalışmalar gerçekleştireceğine yürekten inanıyorum."