Alaplı'da özellikle Aşağıdoğancılar ve Çayköyü dere boyunda yol kenarlarına rasgele dökülen çöp ve moloz yığıntıları vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Alaplı Çayköyü dere boyunca rasgele yol kenarlarına atılan çöp ve moloz yığıntıları vatandaşların tepkisini çekerken çevreyi de tehdit ediyor. Yaklaşık 10 köyün ulaşımını sağladığı yolda sürücüler de zor anlar yaşıyor. Yol kenarlarına rasgele atılan moloz yığıntılarının kazalar davetiye çıkardığını belirten sürücüler, "Hemen, hemen her gün buralara araçlar gelerek yol kenarlarına inşaattan kalan moloz yığıntılarını buralara döküyorlar. Saten yollarımız dar araç geçişleri de zor oluyor. Sürücüler olarak zorluk çekiyoruz. Yetkililer ise bu konuda hiçbir önlem almıyor".
Diyerek tepkilerini dile getirdiler. Moloz yığıntılarının derenin kirlenmesine de neden olduğunu ifade eden vatandaşlar ise, yol kenarları ve derenin içine doğru atılan çöp ve moloz yığıntıları Alaplı deresini kirlettiğini bu konu hakkında yetkilerin daha caydırıcı cezalar uygulaması gerektiğini savundular.