Kaymakam Malğaç, Alaplı çayının bu yıl içerisinde balıkların tutulduğu, etrafında gezilebildiği ve çocukların oynadığı bir çay haline geleceğini söyledi.

Malğaç, gazetecilere yaptığı açıklamada Alaplı çayının temizlenmesi ve Mendirek yapılması için Devlet Su İşleri (DSİ) ve Belediye ile proje çalışmaları yaptıklarını söyledi.

BAKANLIKTA DEVAM EDİYOR
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına hazırlanan projeleri sunarak 2013 yılı desteklerinden faydalanarak kaynak sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Malğaç, şöyle konuştu; Alaplı deresi bulunduğu durum itibariyle insanlardan uzaklaştığı ancak bir cazibe merkezi noktası olması gereken bir yer. Bu noktada Belediye ve DSİ ile birlikte proje çalışmalarımız var. Alaplı çayı çıkışına mendirek yapılması konusunda mühendisler gelerek gerekli ön etüt çalışmalarını yaparak şu anda proje çalışmaları Ulaştırma Bakanlığında devam ediyor. Mollabey'den Alaplı'ya kadar denize bağlandığı noktanın temizlenmesi konusunda taleplerimiz vardı. O konuda da gerekli kararlar alındı. İnşallah bu sene içinde Alaplı çayı Mollabey'den, Karadeniz'e çıkış noktasına kadar temizlenerek balık tutulan, etrafında gezilen, çocukların oynayacağı bir çay olacağını ümit ediyoruz.

ONUN DA İHALESİ YAPILDI

Alaplı çakıl ocağından Mollabey'e kadar olan kesim de sel taşkın tahkimat yapılmamıştı. Onunda ihalesi yapıldı. Karabulak deresi ile Mollabey'den çakıl ocağına kadar olan kısım 2013 yılı içinde sel tahkimatı etrafındaki duvarlar yapılarak koruma altına alınacak. Etrafında bizim düşündüğümüz Alaplı'dan Mollabey'e kadar bir yol yapımı süreci başlayacak projesi geldi. Kaynak bulma arayışındayız. Yine Alaplı çayına akan kanalizasyon atıklarını çözümü için belediye ile görüşmeler yapılarak yapılacak olan arıtma tesisine köylerin atıklarını bağlayacağız. Karadeniz kalkınma ajansına hazırladığımız projelerin 2013 yılı destekleri var buraya projelerimizi sunarak kaynak sağlamayı hedefliyoruz. Bu projeler bittiğinde Alaplı'dan Mollabey'e kadar cazibe bir merkezi olacak."