Alaplı Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, ilçede çevre dostu poşet kullanımı konusunda çalışma başlattı.
Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, beraberinde yönetim kurulu üyeleri Çetin Yüksel ve Recep Tufan ile birlikte ilçede çevre dostu poşet kullanan esnafları gezerek teşekkür etti.
İlçede çevre dostu poşet kullanımının yaygınlaşması için çalışma başlattıklarını belirten Türkyılmaz, “İlçemizde esnaf arkadaşımız Adem Sevim’in çevre dostu poşet kullandığını öğrendik. Çevremize duyarlı davranmasından dolayı kendisini tebrik ediyorum. Doğa dostu poşetler bakterilerin, nemin, ışığın ve oksijenin etkisiyle 24 ay içerisinde biyolojik olarak kayboluyor. İlçemizde ve köylerimizde başta market ve bakkallar olmak üzere poşet kullanan tüm esnaflarımızın doğa dostu poşet kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Günümüzde çevremiz hızla kirleniyor ve bu kirlenmelerden dolayı hastalıklar meydana geliyor. Sağlığımız için herkesi doğa dostu poşet kullanmaya davet ediyoruz” dedi.
Esnaf Adem Sevim de Alaplı Çevre Koruma Derneğine ilçede yapmış olduğu faaliyetlerden dolayı teşekkür etti. Esnafların işyerlerinde doğa dostu poşet kullanmaların insanlık ve çocuklar açısından çok önemli olduğunu söyledi.