Zonguldak Kent Konseyi Başkanı ve TMMOB Şehir Plancıları Odası Zonguldak İl Temsilcisi Yesari Sezgin, kış ayının gelmesiyle beraber çalışmalar başlattıklarını ve çevreye duyarlı olma konusunda çok hassas olduklarını söyledi.
Sezgin, çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi;
"Bu dönemki çalışmalarımızdan bir tanesi, kış aylarının gelmesi nedeniyle Zonguldak'ta hava kirliliği... Kış aylarında oldukça yoğun şekilde hava kirliliği artış gösteriyor. Bu konu da geçtiğimiz günlerde çalışmalarımız olmuştu. Bizim hassas olarak baktığımız, ilgilendiğimiz konulardan bir tanesi bununla ilgili çalışmalarımız oluyor. Belki Çevre Grubumuzla birlikte eğitici toplantılarda yapabiliriz, bunları da düşünüyoruz. Zonguldak'taki çevre konularında çok hassasız. Üzerinde duracağımız projelerden bir tanesi çevre kirliliği, hava kirliliği, derenin rehabilitasyonuyla ilgili neler yapabiliriz, onun üzerinde çalışmalarımız olacak. Sadece kaloriferden kaynaklanan değil, çevreyle ilgili Zonguldak'ta termik santraller sorunları da var. Sık sık gündeme geliyor.
O konuda da duyarlı olduğumuzu, hassas olduğumuzun bilinmesini istiyorum. O konuda bir incelememiz olacak. Zonguldak halkıyla da paylaşacağız. Çevreye duyarlı olma konusunda çok hassasız.
O konuda da gerekli girişimlerde bulunuyoruz, irtibatlarımız var. Maksi-mum düzeyde tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Asgari düzeyde şartlara uyulması gerekiyor. Bu çalışmalarımızı Zonguldak halkıyla paylaşacağız."