AKP?li Belediye Başkanı Ömer Ünal, bürokratlar ve Çates yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Denize dökülen çöp ve tıbbi atıklar ile kül oranında artış, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal'ı çileden çıkarttı. Turizm beldesinin çöp kente dönüştürülmemesini isteyen Başkan Ünal, beldelerinde çevre faciası yaşandığını belirterek sorumlular ve göz yumanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.
Çaycuma Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, denizde çöpleri tespit etmek için sahile gitti. Çöplerin arasında tıbbi atıkları gören Belediye Başkanı Ömür Ünal, denizdeki külleri görünce çileden çıktı. Tarihi ve turistik beldede çevre faciası yaşandığını ifade eden Ömer Ünal, Çatalağzı Elektrik Santrali'nin (ÇATES) kül barajı yapma sözüne rağmen halen daha faaliyete geçirmediğini bildirdi. Tıbbi atıkların da tehlike saçtığını vurgulayan Ünal, şöyle konuştu: "Burada bir çevre faciası yaşıyoruz, bu çevre faciasının sebebi ilk başta ÇATES, görevini yapmayan yöneticileridir. Sorduğumuzda her defasında bir ay sonra kül barajının devreye gireceğini söylemiş ancak bugüne kadar girmemesi utançtır, yüz karasıdır. Böyle görevini yapmayan yönetici ve bürokratlardan şikayetçiyim. Biz, antik kazıları hayata geçirip tarihi ve turizm yönlerini geliştirmek istiyoruz. Bu kadar çalışma ve yatırımları böyle giderse heba edeceğiz? Böyle mi beldeye turist çağıracağız. Böyle mi insanları beldemize davet edeceğiz."
Çevre ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere tüm yetkililerin çevre kirliliğine sebep olanlar hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını isteyen Ünal, tepkisini şöyle sürdürdü: "Denizdeki kül ve sürüklediği çöpler yetmezmiş gibi bir de tıbbi atıklarla uğraşıyoruz. Tüm belediyelerimizin tıbbi atık toplama sistemlerimiz var. Bu tıbbi atıkların toplama merkezine götürülüyor olması gerekiyor. Sorumsuzca atılan tıbbi atıkları görüyorsunuz. Bırakın çevre kirliliğini bu atıklar sağlık içinde büyük tehdit oluşturuyor. Bırakın çevre ilçeleri beldeleri, tüm Zonguldak'ın çöpünü atıklarını toplar temizler hale geldik. Bu söylediklerimin suç duyurusu olarak kabul edilmesini istiyorum. Yoksa Filyos'u bu şartlar altında turizm merkezi yapmamız mümkün değil. Görevini yapacak layıkıyla yerine getiren insanlara görev verilsin." 
Zonguldak İl Çevre ve Orman Müdürü Nazmiye Uzun, Zonguldak Valisi Erdal Ata ile Çevre ve Orman Bakanlığı yetkililerine çağrıda bulunan Başkan Ünal, yaz sezonuna kadar kül ve tıbbi atık sorunlarının devam etmesi halinde sorumlular ve girişimde bulunmayan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade etti. Yaz döneminde denizdeki kül nedeniyle belde insanlarının büyük bir rahatsızlık duyduğunu hatırlatan Ünal, bu konuda görüştüğü ÇATES yetkililerinin sorunun çözümü için kül barajı yaptıklarını söylemelerine ve defalarca kez söz vermelerine rağmen henüz barajın devreye sokulmamasını da eleştirdi.