Dünya Çevre Günü nedeniyle Kdz. Ereğli’de çeşitli etkinliklerle çevrenin önemine değinildi.

Tema Vakfı Kdz. Ereğli Temsilciliği: İlçemizin ağırlıklı olarak Termik Santraller tehlikesinde olduğu bugünlerde Çevre Günü ve Haftası'nın bir kez daha üzerinde önemle düşünülmesi gerekmektedir. Seçim çalışmalarının ve vaatlerinin gündemi dolu dolu meşgul ettiği bu günlerde ne yazık ki hiçbir siyasi parti adayının gündeminde, vaatlerinde çevre sorunlarına yönelik çözümlere, yapılması gerekenlere değinilmemesi ise bizleri üzmekte, düşündürmektedir.

Dünya Çevre Günü ve Haftası kutlamaları çerçevesinde gün içinde TEMA Vakfı Kdz.Ereğli Temsilciliği,  Nimet İlköğretim önderliğinde sabah saatlerinden itibaren etkinliklerde bulundu.
Nimet İlköğretim Okulu Müdürü ve Rehber Öğretmen Tahir Satı liderliğinde başlayan programda öğrenciler tarafından çevre konulu şiirler ile ilçedeki çevre sorunları, çözümlerine yönelik paylaşımlar gerçekleştirildi.
Kdz. Ereğli İlçe Temsilcisi Nilgün Durak yapılan etkinliklerle ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“TEMA Vakfının ülke genelinde ve ilçemizdeki çalışmalarının anlatıldığı interaktif sunumdan sonra aynı gün sahil şeridinde Nimet, Gülüç Vesile Dikmen, Turgut Reis ve İzmirlioğlu İlköğretim okulları öğrenci ve öğretmenlerinin katıldığı çevre, ağaç, toprak, su, enerji kaynakları temalarının yer aldığı pankartlarla yürüyüş yapıldı.
Akşam ise Kdz.Ereğli Briç İhtisas Kulubü Derneği Başkanı Yıldırım Merkan ve Üyelerine Küresel Isınma-Nedenleri-Sonuçları ve Önlemlerine yönelik TEMA İlçe Temsilciliği tarafından yine interaktif sunum gerçekleştirilip,konunun önemi vurgulandı.
Ayrıca Dernek yönetimi çalışmalarımıza Meşe Ağaçlandırması kampanyamıza  katkıda bulunmak üzere TEMA Vakfı Merkezine ulaştırmamız için bağışta bulundular.
İlçemizin ağırlıklı olarak Termik Santraller tehlikesinde olduğu bugünlerde Çevre Günü ve Haftası'nın bir kez daha üzerinde önemle düşünülmesi gerekmektedir. Seçim çalışmalarının ve vaatlerinin gündemi dolu dolu meşgul ettiği bu günlerde ne yazık ki hiçbir siyasi parti adayının gündeminde, vaatlerinde çevre sorunlarına yönelik çözümlere, yapılması gerekenlere değinilmemesi ise bizleri üzmekte, düşündürmektedir.
Hatırlatmak isteriz ki; biz çevreciler;
•Herkesten daha fazla ormansız kalacağımız için,
•Herkesten daha fazla küresel iklim değişikliği yaşayacağımız için,
•Herkesten daha fazla çevresel zehirlenmelere maruz kalacağımız için çabalamıyoruz..  Bu vesile ile hep birlikte yaşayacağımız hatta yaşamakta olduğumuz tüm çevresel tehditlere bir kez daha dikkat çekiyor, daha sağlıkla yaşanabilir bir dünyanın bize miras değil, çocuklarımızın emaneti olduğunu ve emanete dikkat etmemizin toplumsal kültürümüzde önemli yeri olduğunu hatırlatarak tüm duyarlı çevre dostlarımıza siz; basınımızın seçkin mensupları aracılığı ile bizim için son derece önem taşıyan desteklerine, ilgilerine sonsuz  teşekkürlerimizi sunarız.”