Alaplı Belediyesi'nin yeni aldığı 350 adet çöp konteynırı, düzenlenen törenle hizmete alındı. Törende konuşan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Çevreyle ilgili önemli çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımız artarak devam edecek dedi.
Alaplı Merkez Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen çöp konteynırlarının hizmete alım töreni, Alaplı Belediyesi Din Görevlisi Hüseyin Yılmaz'ın Kuran-ı Kerim okumasıyla başladı. Yağmur nedeniyle kısa tutulan törende konuşan Belediye Başkanı Çimenoğlu şöyle dedi:
Göreve geldiğimizden bu yana çevreyle ilgili önemli çalışmalar yaptık. Kocaman mevkiinde çöplük vardı. Limak firması ve Karayolları ile beraber o alanı ıslah ettirerek çöplüğü kapattık. Artık, çöpümüzü Alaplı'da hiçbir yere dökmüyoruz; doğrudan Zonguldak'taki modern çöp depolama tesisine götürüyoruz. Zonguldak'ta ZONÇEB olarak ayrıştırma tesisi ve tıbbi atık sterilizasyon tesisini kurduk.  Bütün tıbbı atıklar, Zonguldak'taki bu tesiste sterilize edildikten sonra imha ediliyor. Bildiğiniz gibi ilçemizde de atık sıvı yağları geri dönüşüm kampanyası başlattık. Evinizdeki biriktirdiğiniz her 5 litre atık sıvı yağ için bir litre temiz sıvı yağ hediye ediyoruz. 250 adet büyük, 100 adet de küçük olmak üzere toplam 350 adet konteynır aldık.  Bu konteynırların maliyetinin 100 bin lirasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan hibe olarak aldık. 20 bin lira da Alaplı Belediyesi olarak biz ilave ederek bu 350 konteynırı almış olduk. Öncelikle şehir merkezinden başlamak üzere eskiyen ve kirlenmiş konteynırları yenileriyle değiştireceğiz.
Çevreyle ilgili çalışmalarımız daha da devam edecek. Bu konteynırların alınmasında bize yardımcı olan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar'a, Zonguldak Milletvekilimiz Eski TBMM Başkanımız Sayın Köksal Toptan'a, Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Ercan Candan'a ve eski Bakanımız, her zaman bizim yanımızda ve içimizde olan Sayın Osman Pepe&ye çok teşekkür ediyorum.
Tören, Müftü Mehmet Bektaş'ın hayır duasıyla sona erdi.
Törene, Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle, kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.