Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Zonguldak Valisi Erdal Ata, tarafından önerilen çevre yolunun İlçeye artı ve eksi yönleri olacağını bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde Limak firması tarafından yürütülen Düzce-Kdz Ereğli duble yol çalışmalarını inceleyen Zonguldak Valisi Erdal Ata, Rize’de yapılan ve şehrin içinden dışarı çıkarılan duble yol çalışmasını örnek göstererek, Alaplı’da çevre yolu yapılması önerisinde bulunmuştu.
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Çimenoğlu, Alaplı’da yapılması önerilen çevre yolunun ilçeye artı ve eksi yönleri olacağını söyledi. Yatırımcıların alt yapısı tamamlanmış bölgeleri tercih ettiğini anlatan Çimenoğlu, şöyle dedi; Valimiz, İncivez altından liman bölgesinin olduğu yere kadar sahil kenarından çevre yolu önerisinde bulunmuştu. Bu öneri İlçemize artı ve eksi yönleri olacaktır. Artı yönleri; şehir içindeki trafik rahatlayacaktır. Araçlar şehrin içine girmeden çevre yolundan geçecektir. 
Eksi yönleri ise; Dolgu alanında park alanı olarak düşünülen yer yol olarak kullanılacaktır. Çevre yolunu karayolları tarafından yapılacak kıyı kenar ve etüt çalışmaları belirleyecektir. Uygun olup olmadığı onların karar verecektir. Bütün yatırımcılar alt yapısı tamamlanmış bölgelere gidiyor.
Karayolu, demir yolu, deniz yolu, limanı tamamlanmış bir bölge olan Marmara bölgesine yatırımcılar yığılmış bir durumda, İlçemizde duble yol çalışmaları tamamlanmak üzere liman ve demiryolu çalışmaları tamamlandığı taktirde yatırıma doymuş Marmara bölgesi yerine yatırımcılar bu bölgeyi tercih edecektir.”