Kdz.Ereğli'de çalan siren sesleriyle hareketli dakikalar yaşandı. Cezaevinden firar eden mahkûm olduğu ve yangın çıktığı yönünde ihbar alan polis, jandarma, 112, itfaiye, BEDAŞ ve doğalgaz ekipleri, 10 dakika içerisinde cezaevine ulaştı. Bütün ekiplerin tatbikat olduğundan habersiz bir şekilde 10 dakikada olay yerine ulaşması, yetkililer ve vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı.

Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı, yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı ekiplerin durumunu görmek ve eksikleri gidermek amacıyla bir tatbikat düzenledi. "Cezaevinden firar eden mahkûm var. senaryosu ve yangın ihbarıyla, harekete geçen ekipler, uygulamanın tatbikat olduğundan habersiz olarak kısa sürede cezaevi önüne geldi. Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık ve Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Engin Özkul da cezaevi önünde ekipleri bekledi. Olay yerine ilk olarak jandarma, sivil polisler ardından resmi polisler ve itfaiye ekipleri ulaştı. Son olarak ise 112 sağlık ekipleri, doğalgaz acil ekipleri BEDAŞ elektrik arıza ekipleri cezaevine ulaştı. 10 dakika içerisinde ihbarı alan tüm ekipler Ereğli Ceza ve Tutukevi'ne ulaştı. Olay yerine ulaşan ekipler ihbarın senaryo gereği olduğunu anlayınca rahat bir nefes aldı. Çevredeki vatandaşlar da uzun süre ne olduğunu anlamaya çalıştı.

    VARIŞ SÜRELERİ TUTANAĞA İŞLENDİ
    Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık, tüm ekiplerin olay yerine ulaşma ve müdahale süresini tutanağına tek tek yazdırdı. Başsavcı Kısık, 3 ayda bir yapılması planlanan tatbikat ile ilgili gazetecilere bilgi verdi.
    Ekiplerin 10 dakika gibi kısa bir sürede ihbar yapılan bölgeye ulaştığını kaydeden Kısık, Olağanüstü durumlarda cezaevimizde alınması gereken tedbirler ile ilgili görevli olan tüm birimlerin vaktinde ve zamanında görev başlarına gelip gelmediklerini kontrol amacıyla tatbikat yapıldı.    Gerçeğe uygun olması için de her türlü tedbir alındı. Biz de tatbikat sonunda şunu müşahede ettik. En başta jandarmamız bir dakika içerisinde kuruma intikal etti. Sağlık, itfaiye teşkilatı hatta BEDAŞ da dâhil ve polisimiz en geç 10 dakika içerisinde kuruma intikal ederek, gerçek olduğunu sandıkları cezaevindeki firar hadisesi ve yangın ile ilgili görevlerinin başına geldiler. Bu da bizi sevindirdi."
    Tatbikatta ekiplerin başarılı olduğunu, görevlerini ciddi ve uygun bir şekilde yaptıklarını müşahede ettiklerini dile getiren Kısık, "Tabi biz dönüşümlü olarak 3 ayda bir tatbikatı yapmamız gerekir. Zaman zaman gecikse de bu tatbikatlar sürecek. İki ayda bir, 3 ayda bir bu tür tatbikatları yapacağız. Görevin en iyi şekilde yapıldığı görmemiz açısından genelgeler uyarınca bu tür tatbikatları yapmayı sürdüreceğiz. dedi.