Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili adayları İncivez Mahallesi ve Olukyanı köyüne giderek vatandaşlardan 12 Haziran seçimleri öncesi destek istedi. CHP Zonguldak 1’nci sıra Milletvekili Adayı Mehmet Haberal’ın kardeşi Osman Haberal, 4’ncü sıra Milletvekili Adayı Erol Sarıal, CHP İl Başkanı Tümer Peker, Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun,  Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, eski İl Başkanı Osman Yayla ve partililerle birlikte İncivez Mahallesi’nde sohbet toplantısı yaptılar.
Toplantıda, Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, 12 Haziran seçimlerinin önemine değinerek, CHP’nin iktidarında sorunların çözüleceğini söyledi.
OSMAN HABERAL: ZONGULDAK HALKININ EMRİNDEYİZ
CHP Zonguldak 1’nci sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın kardeşi Osman Haberal, ağabeyinin bir haksızlığa uğradığını, 12 Haziran’da Zonguldak halkının bu haksızlığa dur diyeceğini söyledi. Osman Haberal, “Ben 14 sene Zonguldak Belediyesi’nde Fen İşleri Müdürlüğü yaptım. Ben İncivez Mahallesi’nin her sokağını, kanalizasyonunun nereden geçtiğini biliyorum. O günkü şartlarda, 1970-80’li yıllarda Zonguldak Belediyesi’nin şartları herkes çok iyi biliyordu. O şartlarda sizlere hizmet ettik, dün olduğu gibi bugün ve yarın da Haberal ailesi olarak Zonguldak halkının emrinde olacağımızı açık yüreklilikle söylüyorum.” dedi.
SARIAL: CHP ÇÖZÜMLER ÜRETİYOR
CHP 4’ncü sıra Milletvekili Adayı Erol Sarıal, CHP iktidarında başta Aile Sigortası, İntibak Yasası’nın kesinlikle hayata geçirileceğini söyleyerek, “CHP 12 Haziran 2011 seçimlerinde yaşamın her alanına karşı, toplumun bütün kesimlerine karşı oldukça etkili ve inandırıcı çözümler üretiyor. Köylerimize gidiyoruz, sorunları paylaşıyoruz. Kozlu köyleri, Eğerci ve Devrek, Alaplı ve tüm köylerimizdeki durum hep aynı. Hiç farklı bir şey yok, yoksulluk var Hasret var. Zonguldak emeğin başkenti. Zonguldak’ta maden var, Zonguldak’ta Demir-Çelik’ler var. Zonguldak’ta Tarım ve Hayvancılık var.  Zonguldak bu duruma düşmüş. Bakıyoruz, Zonguldak’ta bir uyanış var. Kentlerde CHP hızla yükseliyor. Köylerimiz de bizi anlıyor. Köylerimiz bu yoksulluğa, bu hasrete dayanamıyorlar. Biz anlattıkça onlar da anlatıyorlar. Ben inanın köylerde konuşurken ağlayanları gördüm. AKP’liler diyorlar ki, ‘Biz kentlerde yokuz ama köylerde varız’ diyorlar. ‘köylerin oyunu alırız’ diyorlar. Bunlar köylülerimizi ne zannediyorlar.
Köylerimiz daha yoğun süreci yaşamıyorlar mı. AKP iktidara geldiğinde Türkiye’nin 200 milyar dolar borcu vardı, bugün 500 milyar dolar borcu var. Böyle bir ülkede AKP iktidarı diyor ki, ‘ben köylerin oyuna güveniyorum’ bu asla böyle olmayacak. Bunu herkesin görmesi gerekiyor. Bizim vaatlerimiz nedir İntibak Yasası, Aile Sigortası Taşeron sistemi. Bunları artık anlatmaya gerek görmüyoruz. Sayın Genel Başkanımız her yerde anlatıyor, biz anlatıyoruz. Halkımız anlıyor. Emeklilerimizin kurtuluşu, çocuklarımızın geleceği, evde mutfakta aşını kaynatmakta zorluk çeken hanımlarımız için CHP çatısı altında birleşmemiz gerekiyor” dedi.