CHP Zonguldak İl Başkanı Tümer Peker, milletvekili seçimlerini geride bıraktıklarını, şimdi yerel seçimlere hazırlandıklarını belirterek, "Belediyelerimizi Kanije Kalesi gibi savunacağız" dedi, önceki Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın, "Halk sandıkta çiviyi çaktı" sözlerini değerlendirdi.

 

CHP İl Başkanı Peker, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Önemli bir seçmen çoğunluğunun 2002 ve 2007 genel seçimlerinde olduğu gibi 2011 seçimlerinde de artan oranda AK Parti'ye destek verdiğini ifade eden Tümer Peker, "Bu sonucu kabullenmek ve saygıyla karşılamak demokrasinin gereğidir." ifadesini kullandı. Peker, önlerinde yerel seçim olduğunu hatırlatarak, "Yerel seçimlere hazırlık yapmak; örgütlerimizi önümüzdeki nazik sürecin gereklerine göre düzenlemek zorunludur. Ereğli ve Zonguldak belediye başkanlıklarını ve diğer belediyelerimizi Kanije Kalesi gibi savunmak en büyük görevimizdir." şeklinde konuştu.

 

 

AK Parti iktidarı döneminde bazı sözler verildiğini söyleyen Peker, sözlerine şöyle devam etti: "Düşük ücretli emeklilerimiz için intibak yasasının çıkarılması, yoksul ailelerin yalnızca Ramazanda değil sürekli desteklenmesi, tarım ve hayvancılığın teşvik edilmesi, taşeronlaşmaya son verilmesi, Filyos Vadisi'nin tamamlanması, köylerimizden ve kentlerimizden başka şehirlere akan hızlı göçün durdurulması için TTK'da üretimde çalışan genç işçilerin ücretlerinin yükseltilerek daimiye alınması, yeraltına ivedilikle yeni işçi alınması zorunludur. Verilen sözlerin takipçisi olacağız."

CHP İl Başkanı Tümer Peker, eski Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın çivi konusundaki sözlerini de eleştirerek, "Bu çivi meselesini halletmesini rica ediyorum. Çivi nedir? 1977 yılından bu yana Zonguldak'a bir çivi çakmadın denilmişti. Seçim sonrası o çiviyi gündeme getirdi. Gerçekten çivi çakmamıştır." diye konuştu.