Zonguldak Kanalizasyon Sistemi ve Atık Su Arıtma Tesisi İnşaatı şantiyesinde    bir yıldır İş Sağlığı - İş Güvenliği ve Puantaj bölümünde çalışırken kadro fazlası var diye işten çıkarılan Terakki Mahallesi eski muhtarı Bülent Ulubay,  basın açıklaması düzenleyerek; ‘ Kendisine sahip çıkmayan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve CHP yöneticileri bu saatten sonra tanımadığını söyledi. Soğuksu da bir çay bahçesinde basın toplantısı düzenleyen Bülent Ulubay, şöyle konuştu:
“Ben 1970 yılından beri CHP’nin üyesiyim. Terakki Mahallesi uzun yıllar muhtarlığını yaptım. Muhtarlık dönemim bittikten sonra Belediye Sayın İsmail Eşref,  ‘Seni Kanalizasyon Sistemi ve Atık Su Arıtma Tesisi İnşaatında yerleştireyim, benim gözüm kulağım olursun’ dedi. Bende tamam başkanım çalışayım dedim.
Torpille işe girdim ama işimi dört dörtlük yapıyordum.  İsmail Eşref milletvekilliği için görevinden istifa ettikten sonra, Belediye Meclis üyesi olan Muharrem Akdemir Belediye Başkanı oldu. Yaklaşık 1 ay öncede Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, devamlı şantiyeye geliyordu. En son geldiğinde ise bir sürü şantiyede konuştuktan sonra gitti. Beni proje müdürü yanına çağırdı. Bana ‘Kadro fazlalığı var. İstersen 1 senen dolsun tazminatını da alırsın’ deyince anladım ki işten çıkarıldım. Bende hemen CHP’li yöneticilerinin yanına gittim. Partide kimse bulmadım. İl Başkanı Tümer Peker’i aradım. Oda tatildeymiş.  Daha sonra belediyeye başkanı ile görüşmek için belediye gittim. Başkan ile belediyenin kapısında karşılaştık. Başkan bana ‘Hayırlı olsun’ dedi. Bende tekrar partiye gittim. Ben anladım ki işten atılmamda başkanın parmağı var. Nedeni ise bir süre önce il başkanlığı kongresi vardı. O zaman belediye meclis üyesi iken, Sayın Akdemir, Osman Yayla’ yı desteklemişti. Ben ise İdris Şahin desteklemiştim. Onun için benim işime son verildi. Belli bir zaman sonra CHP’ye giderek yöneticiler ile görüştüğümde, bana dediler ki, ‘Biz başkana laf geçiremiyoruz’ dediler. 
Ben anladım ki Başkan ile parti arasında bir kopukluk var.  Kadro fazla dediler ama vakit kaybetmeden yerime hemen bir bayanı benim yerime işe aldılar. Ben bu saatten sonra ‘Ne başkan tanıyorum. Nede CHP yöneticilerini tanıyorum. Kaç senelik partimden beni istifa etmeye zorlamasınlar. Şeklinde konuştu.