CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, geçtiğimiz günlerde İlçe Örgütünde gerçekleştirilen ve verimli, seviyeli geçtiği açıklanan “genişletilmiş danışma ve değerlendirme toplantısı” hakkında çıkan haberlere tepki gösterdi, toplantının gizli olmadığını 75 kişiye yazılı tebligat yapıldığını hatırlattı. Kartal, üzerine basa basa vurguladıkları gibi kendilerini içine çekmeye çalışılan ilkesiz, sığ kasaba politikacılığının her türlü spekülatif ahlak dışı girişimlerine karşı duracaklarını yineledi.

 

YAZILI TEBLİGAT İLE ÇAĞIRILDI

Yapılan yazılı açıklama şu şekilde: CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü olarak 25 Haziran 2011 Cumartesi günü saat 14.00’de ilçe merkezimizde İl Başkanlığımızın bilgisi dahilinde 12 Haziran seçim sonuçları ve önümüzdeki döneme ilişkin, ‘genişletilmiş danışma ve değerlendirme toplantısı” düzenledik. Bu toplantımıza Yüksek Disiplin Kurulu üyemiz, İl Yöneticilerimiz, Ereğli Belediye Başkanı, milletvekili adaylarımız, milletvekili aday adaylarımız, eski ilçe başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, il genel meclisi üyelerimiz, belde başkan ve yöneticilerimiz, kadın kolları başkan ve yöneticilerimiz toplamda 75 partilimiz bizzat İlçe Başkanlığımızın bir hafta öncesinden yazılı tebligatı ile çağırılmışlardır.

 

TOPLANTI KAYIT ALTINDA

Herşeyden önce bu toplantı gizli olmayan, CHP tüzüğünün 57. inci maddesinin C bendine ve Danışma Toplantıları Yönetmeliğine uygun olarak düzenlenmiş, birinci bölümü basına açık, ikinci bölümü ise basına kapalı, katılımcıların gündemi daha önceden bildiği, toplantıda yapılan konuşmaların tümünün gerek yazılı, gerek sesli ve görüntülü olarak kayıt altına alındığı bir toplantıdır. Çağrılı olanların büyük bir çoğunluğunun katıldığı ve çok da verimli, seviyeli geçen bir toplantıyı gizli gibi gösterip, konuşmaları demogojik bir şekilde çarpıtarak, hiç ilgisi olmayan şeyleri iddia ederek, partililerimizi ve Ereğli kamuoyunu yanıltmaya çalışmak, en hafif deyimi ile ahlaki değildir.

 

BİR-İKİ BASINA YAYINLATMAK!..

Hele hele gizli olmadığı halde, gizli gibi gösterilmeye çalışılan bu toplantıda, konuşulmayanları konuşuldu gibi iddia ederek, basın-yayın ahlakından yoksun, bir-iki yerel gazetede yayınlatmak CHP’lilik ahlakı ile bağdaşmaz. İddia edildiği gibi; ne bu toplantıdan üyeler zorla çıkarılmıştır,  ne bir sürtüşme yaşanmıştır, ne kurultay için imza toplanmıştır ve ne de Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı her hangi bir olumsuz hareket ortaya konmuştur.

 

İLKELİ SİYASET VURGUSU

Bizler CHP İlçe Örgütü olarak bu toplantımızda da üzerine basa basa vurguladığımız gibi, bizi de içine çekmeye çalıştıkları ilkesiz, sığ kasaba politikacılığının her türlü spekülatif, ahlak dışı girişimlerine karşı duracağımızı, partimizin ve halkımızın bizden beklediği dürüst ve ilkeli siyasetten asla ayrılmayacağımızı belirtiyor tüm partililerimize ve Ereğli kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz.