Adalet ve Kalkınma Partisi Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, anayasa değişikliği metnini okuyan ve iyi anlayan her insanın referandumda evet oyu kullanacağına inandığını söyledi.

Erol Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Önümüzde çok önemli bir süreç var. 12 Eylül'de yapılacak olan referandum, Türkiye tarihinin en önemli olaylarından birisidir. Üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçişte bazı grup ve insanlara sağlanan özel imkânların yerine demokrasiye geçişte, tüm insanların hak ve hukuktan yararlanmasına sebep olacak büyük bir devrim mahiyetindedir." dedi.

Anayasa değişikliğinin AK Parti iktidarı ile bağlı olmadığını, 73 milyon Türk insanının haklarının gözetildiği bir tadilat olduğunu kaydeden Şahin, şunları dile getirdi: "Yapılan tüm çalışmalara ve partimizin tüm tekliflerine rağmen muhalefet partileri, anayasayı komple yeniden yapma ya da bu kısmı ile ilgili çalışmalara ne üye verdiler ne de çalışmalara katıldılar. CHP bile, mecliste görüşmelere katılıp hayır diyemediği bu önergeye halkın hayır demesini istiyor. O CHP ki, kendi milletvekillerine güvenemediğinden meclise girip hayır demelerine izin vermedi. Çünkü o milletvekillerinden vicdani davrananlar, siyasi davranmayanlar evet diyeceklerdi. CHP'liler kendi milletvekillerine güvensizliğinden meclise bile giremedi. Aynı prize takılmış BDP de, yine Güneydoğu'daki hemşehrilerimize güvenemediğinden sandığa gitmeyerek seçimde oy kullanmamayı tavsiye ediyor. MHP de keza öyle. Bu üç parti de aynı prize bağlanmışlar ve ortak hareket eder bir çerçeve içerisindeler."

Şahin, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatı olarak her türlü muhalefete rağmen, anayasa değişikliği referandumu ile ilgili öncelikle muhtarları, demokratik kitle örgütleri temsilcilerini bilgilendirmek adına toplantılar yaptıklarını, değişiklikle ilgili kitapçıklar dağıtarak kendi düşüncelerini halkla paylaştıklarını ifade etti. Şahin, "Çok güzel toplantılar yaptık. Muhtarlarımız, yüzde doksan dolayında toplantılarımıza katıldılar. Hem köylerimizdeki hizmetleri gözden geçirmiş olduk hem de referandumda destek istedik. Gördüğümüz o ki insanlarımız neye evet neye hayır diyeceklerini bilmiyorlar. Biz şu ana kadar ki çalışmalarımızda aşağı yukarı seksen muhtarımıza ulaştık. Düzenlediğimiz bir yemekle de birçok demokratik sivil toplum örgütü, sendika ve dernek yöneticileri ile düşüncelerimizi paylaştık. Anayasa tadilatı ile ilgili maddeleri insanlarımızla paylaşınca hayır diyenlerin evet dediklerini görmek bizleri mutlu ediyor. Çünkü insanlarımıza muhalefet partileri yalan söylüyorlar, iftira ediyorlar; insanlarımızı kandırıyorlar. Mail yoluyla ya da birbirlerine söyleyerek akla hayale gelmeyecek yalan ve palavralar uyduruyorlar. İnsanın aklı almıyor bunları. Halbuki anayasa değişikliği metni çok açık ve net. Okuma yazması olan herkes bu metni rahatlıkla okuyup kavrayabilir. Biz de ev ev kapı kapı dolaşarak bu anayasa değişikliği metnini insanlarımıza anlatacağız." diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin, anayasa değişikliğine ısrarla hayır demesini değerlendiren AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Şahin, CHP'nin hayır demesinin HSYK ile Anayasa Mahkemesi'ndeki hükümranlıklarını sona erdirmek istememelerinden kaynaklandığını iddia etti.