HEMDER AR-GE Başkanı Kimya Mühendisi Osman Borucu, Market raflarında 55 bin cicili, bicili renkli gıdalar var. Ömrü 6'dan 1,5 yıla kadar, bu gıdaları tüketip onlardan istifade ettiğimizi sanıyoruz. Halbuki bir taraftan vücudumuza giriyor. Bir taraftan haram edip gidiyor dedi.

Alaplı Kent Konseyi tarafından organize edilen Gıda Katkı Maddelerinin İnsan ve Çevreye zararları konulu konferans düzenlendi.Konferansa konuşmacı olarak katılan Helal Denetim Merkezi (HEMDER) AR-GE bölüm Başkanı Osman Borucu, En yakınlarımızı kanserden kaybeder duruma geldik. Bu kötü hastalık hepimizi sardı. Neden, yediğimiz gıdalarda kimyasal formülasyonlar var. Bunları vücut temizleyemiyor. Bunun sonucunda da tüp bebek merkezleri çoğaldı dedi.
Her köşe başında satılan mısırların hayra alamet olmadığını kaydeden Borucu, şunları söyledi;
Evimizde buzdolabı var. Burada artı 4 derecede bir gıdayı birkaç gün en azından koruyabiliriz. Yaptığımız bir gıdanın 2–3 gün sonra yenmesi evde pek mümkün olmuyor. Kimse yüzüne bakmıyor.
Bayatladı diye zarar verir diye çekiniyoruz. Halbuki market raflarında 55 bin üzerinde cicili bicili renkli gıdalar var. Raf ömrü 6 aydan başlıyor 1,5 yıla kadar 1,5 yıllık bir gıdayı tüketip bizde ondan istifade ettiğimizi zannediyoruz. Halbuki bir tarafından vücudumuza giriyor. Bir taraftan haram edip gidiyor.  Çevremize baktığımızda 500 yakın özel hastane kuruldu. Neden hastalar çoğaldı.
Hepimizin yakınlarında kanser hastaları var. En yakınlarımızı kanserden kaybeder duruma geldik. Bu kötü hastalık hepimizi sardık neden yediğimiz gıdalarda kimyasal formülasyonları var. Bunları vücut temizleyemiyor. Bunun sonucun tüp bebek merkezleri çoğaldı. Yeni evlenen çiftlere bakıyoruz. 5–10 sene çocukları olmuyor. Eskiden milyonda bir olan bu hadise çok sık görülmeye başlandı. GDO lu ürünler sofralarıma girmeye başladı.
GDO'lu ürünlerle yetiştirilen gıdalar hayvanlarımızın yemi olmaya başladı. Her köşe başında mısır satılıyor. Bunlar hayra alamet değil. Düne kadar bunlar gıda değildi. Malesef GDO'lu mısır, soya, pamuk ve ayçiçeği gibi türler çoğalarak gidiyor.
GDO kısaca geni değiştirilmiş organizmalardır. 40 günde büyüyen tavuk, 24 günde büyüyor. Böyle bir gıda olmaz, bunun fıtratına aykırıdır. Bu tavuklar antibiyotiklerle besleniyor. Biz bu tavukları yediğimizde antibiyotik direncimiz artıyor.
Ve gerçekten doktorum karşına çıktığımızda bize verdiği antibiyotikler hiçbir işe yaramıyor. Artık bağışıklık sistemimiz çökmüş oluyor.