Ga-zeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun 24 Ocak 1993 tarihinde hunharca katledilmesini hatırlatan Kdz. Ereğli Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi, Eğitim İş Temsilciliğinin, Hukukçular Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ortak bir basın açıklaması yaparak, herkesi 24 Ocak 2011 Pazartesi günü saat 13:00’de Kdz. Ereğli Anıt Önü’nde düzenlenecek törene davet ettiler.
Yapılan ortak açıklama şu şekilde:
“Bildiğiniz gibi gazeteci, yazar, hukukçu, cumhuriyetçi, aydınlanmacı, demokrasi savaşçısı Sevgili Uğur Mumcu bundan 18 yıl önce 24 Ocak 1993’de karlı bir kış günü özgürlüğe adanmış bir top çiçek misali arabasına konulan bir bomba ile hunharca ve bilerek katledildi.
Bu eylem, Uğur Mumcu’nun ruhunda anlamını bulan tam bağımsızlıkçı, çetelere, mafya’ya, bölünmeciliğe, numaracı cumhuriyetlere karşı olma niteliklerine sahip Türk halkı üzerinde baskı korku ve sinmişlik yaratmayı planlayan hain güçler tarafından gerçekleştirildi. Ancak bu amaca ulaşılamadı…Zira gördüğümüz gibi bugün karşılarında, bu görüşleri canları pahasına savunma yürekliliğini Uğur Mumcu’dan alan bizler ve binlercemiz varız.Asla azalmadığımız gibi çığ gibi büyüdüğümüzü gururla görmekteyiz.
Anma eylemlerine katılanların sayısal azlığına bakıp el ovuşturanlar katillerin suç ortağı olduklarını da böylece tekrarlayanlardan oluşmaktadır. Bu nedenle Kdz. Ereğli’de bulunan ve Uğur Mumcunun bizlere öğrettiği yükselen değerlere sahip olma konusunda tereddüt taşımayan demokratik kitle örgütleri olarak bizler 24 Ocak 2011 Pazartesi günü saat 13.00 de Atatürk Anıtı önünde olacağız.Uğur Mumcu’nun böylesine bir ölüme gönderilmesinden rahatsızlık duyan tüm Ereğlileri 24 Ocak 2011 Pazartesi günü saat 13.00 de anıt önünde Uğur Mumcu’nun aziz hatırası önünde saygıya bekliyoruz.”