CHP Zonguldak İl Başkanı Av. Osman Yayla, 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı açıklamasında emeğin hak ettiği yerde olmadığını vurgulayarak 1 Mayıs bayramının yine buruk kutlandığını belirtti.
Yayla, "1 Mayıs dayanışma günüdür. El ele tutuşma günüdür. Bu nedenle her şeye, bu kara tabloya rağmen, 1 Mayıs'ımızı daha yürekten, daha anlamlı bir şekilde kutlayacağız" dedi.
Adil olalım çağrısında bulunan CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, açıklamasında şunları kaydetti:
"Bu gün 1 Mayıs. Emeğin hak ettiği yerde ve değerde olamadığı bu günlerde bayramı yine buruk olarak kutluyoruz. Geldiğimiz noktada dünü arıyoruz.
Emekçi perişan vaziyette… İşsizlikte dünya sıralamasında en ön saflara gelmişiz. Asgari ücret belli… Emekli açlık sınırının altında ve yoksullukla, çaresizlikle boğuşuyor. Emeği ile geçinenlerimizin çok büyük bir bölümü mutsuz, umutsuz. Sendikal hareketler baltalanmış, sivil toplum kuruluşları dağılmış… Kısaca tablo kesinlikle iyi değil ve geldik 1 Mayıs günümüze… Elbette 1 Mayıs, İşçi bayramıdır. Emeğin bayramıdır. Tüm emekçilerin bayramıdır. 1 Mayıs dayanışma günüdür. El ele tutuşma günüdür. Bu nedenle her şeye, bu kara tabloya rağmen, 1 Mayıs'ımızı daha yürekten, daha anlamlı bir şekilde kutlayacağız. Birbirimize destek vereceğiz. Sarılacağız. Dünya, insan, emek sayesinde vardır.  İnsansız bir dünya olamaz. Öyle ise bir kez daha birlikte yüksek sesle söylüyoruz. İnsan, Emek En yüce değerdir. Ona saygı esastır. Ona hizmette esas olmalıdır. Bu noktada tüm emekçilere madden hizmet olmalıdır. Manen hizmet olmalıdır. Dünya nimetleri herkese yeter. Yeter ki hizmette odak noktasının insan olduğunu bilelim. Adil olalım, merhametli olalım, sevelim, sevilelim. Sömürüye, çıkar odaklı beyinlere geçit vermeyelim. 1856 yılında Avustralya'da başlayan Emeğe sahip çıkma hareketi durmadan devam etti. Bu günlere geldik. Geçmişi iyi değerlendirip geleceği ona göre hesap edelim. Bu günlerde her zamankinden daha çok duyarlı olalım. Bu duygu ve düşüncelerle 1 Mayısı kutluyoruz. Ölen emekçilerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Sağ olan tüm emekçilerimize sağlıklı, insan onuruna yaraşır, aydınlık yarınlar temenni ediyoruz."