Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığına aday olan Engin Güner, Ereğli Muhtarlar Derneği'ni ziyaret etti. Hafta sonu yapılacak olan CHP İlçe Başkanlığı seçiminde İlçe Başkanlığına adaylığını açıklayan Avukat Engin Güner ve beraberindekiler, Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Amaçlarının Ereğli'yi ve Ereğli'de CHP'yi büyütmek olduğunu belirten Güner, ?Bunun demokratik bir yarış olduğunu biliyoruz.

KÖY-KENT BİRLEŞİMİ
Buna uygunda davranmaya çalışıyoruz. Bu nedenle öncelikle çıkış noktamız köy-kent birleşimi. Kentimiz hızla kırsala doğru yayılmakta mahalli sayımız bu nedenle artmakta. Artık uzak köy ve köy kavramı yavaş yavaş kalkmakta. Her birimiz kentli adayı olmaktayız. Bu ilerlemeyi, genişlemeyi çarpıklaştırmadan düzenli bir şekilde en uzak köydeki insanımıza kaliteli yaşamayı ve bunun için çalışmayı biz vat ediyoruz. Bu amaçla yola çıktık. Amacımız Ereğli'yi büyütmek. Ereğli'de partimizi büyütmek. Biliyorsunuz siyasi partiler demokrasinin ivmeleridir. Onlar yön verirler. Bizde bu bağlamda eksiklik olduğunu gördük, en azından kendi partimizde eksiklik olduğunu gördük. Bu sebeple yola çıktık. Amacımıza uygun olarak ta ilk olarak Muhtarlar Derneği'nden başladık. Muhtarlar Derneği, mahalle ve köy muhtarlıkları bizim için, CHP için çok önemli. Kurucumuz Atatürk'ün dediği gibi, 'Köylü milletin efendisidir' bu boş bir söylem değildir. Bizde o bıraktığı yerden aynı hız ve aynı şekilde partimizi büyütmek, iyi yaşayanların partisi değil, daha çok emekçinin, halkın ve ezilenlerin herkesin bir partisi olması yönünde çalışıyoruz. Çalışmayı da vaat ediyoruz? dedi.

EREĞLİ HAKETTİĞİ
NOKTADA DEĞİL
Ereğli'nin hak ettiği yerde olmadığını belirten Başol, Ereğli'nin yerinin birinci ve ikinci sıra olduğunu söyledi. Ereğli'ye 2010 yılında 5 kilometre asfalt düştüğünü belirten Başol, ?Muhtarlar Derneği'ne önem verdiğiniz için çok mutlu oldum. Demokrasilerde her zaman için siyasette demokrasinin yürümesi lazım. Ben şimdiden sizlere hayırlı olsun diyorum. Her zaman için kırıcı sözlerden kaçınmanızı istiyorum. Gerçekten Ereğli hak ettiği yerde değil. Ereğli ve Alaplı'yı siyasetçiler dışlama yönünde. Bende bundan bir dernek başkanı olarak üzüntü duyuyorum. Ereğli olarak bu zamana kadar bir bakan çıkaramamışız, Ereğli'yi birinci sıraya çıkaramamışız. Ereğli'nin hak ettiği yer birinci ve ikinci sıradır. Birileri bizim hakkımızı gasp ediyor demek ki, ben bunu düşünüyorum. Ereğli neden hak ettiği yerde olmasın? Hep biz birilerini sırtımızda taşıyoruz. 'Birazdan biz sizi sırtımızda taşıyalım' diyen yok. Ben ilçede siyaset yapan ilçe başkanı olsun, il başkanı olsun ben Ereğli'nin hakkının verilmesini istiyorum. Eğer Ereğli hak ettiği yerde olmazsa ben dernek başkanı olarak köy köy dolaşacağım.

KÖY KÖY DOLAŞACAĞIM
Genel seçimde Ereğli gerçekten hak ettiği yerde olmazsa ben açık açık o zaman köy köy dolaşacağım. Ereğli'nin hakkı birinci ve ikinci sıradır. Bütün ilçe başkanlarım sizde buna göre çalışın. Atatürk'ün dediği gibi 'Köylü milletin efendisidir' ama hala köylü hak ettiği yerde değil. Tabi ben Ereğli için, Zonguldak için yapılanlara ve bunlarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ereğli'ye 2010 yılında 5 kilometre asfalt düşmüş. 5 kilometreyle ne yapacağız biz. Onun için Ankara'da bizi temsil edenler Mali Bakanlığı'nın kapısının önünde yatacaklar. Güney doğu'ya yapılan hizmetler kadar bizde hizmet istiyoruz. 372 tane köye sen 26 milyon TL ile hizmet yap. Bunun zaten yüzde 20'si Milli Eğitime, diğerleri de işte personel giderleri Ereğli'ye 5 kilometre asfalt düştü. Bunun için biz birlik beraberlik içinde olmalıyız. Muhtarların hak ettiği yerde olmasını istiyoruz. 300 TL ile muhtarlar hizmet ediyor. Ödediğimiz vergilerin yarısını gönderseler bari bizlere. Ereğli'nin yollarını, su problemini, alt yapısı ile ilgili problemlerini halledelim. Bunların artık konuşulmaması lazım bu devirde? diye konuştu.