Zonguldak'ta, arkadaşını öldürüp denize attığını söyleyerek polise teslim olan şahsın, babasından korktuğu için böyle bir ihbarda bulunduğu ortaya çıktı.
Kozlu'da 'Arkadaşımı öldürüp denize attım' diyerek polise teslim olan Z.G'nin bir yıl önce inşaatlarda çalışmak için Mardin'den geldiği, para biriktiremeyince babasından korkup asılsız ihbarda bulunduğu anlaşıldı.
Hakkında, 'suç' uydurmaktan işlem yapılan Z.G'ye, üzerinde bulunan bıçak ve kurusıkı tabanca için Kabahatlar Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince 600 TL idari para cezası verildi.

DALGIÇLAR ARAMA YAPTI
Kendisinden para isteyen babasından korktuğu ileri sürülen Z.G, iş yerinin bulunduğu Kozlu ilçesinde 155 Polis İmdat hattını arayarak, para anlaşmazlığı nedeniyle tartıştığı arkadaşı E.İ'yi öldürdüğünü ihbar etti. E.İ'yi denize attığını söyleyen Z.G, polis tarafından gözaltına alındı, olay yeri olarak gösterilen bölgedeki kayalıklarda asayiş polisleri ve olay yeri inceleme ekipleri çalışma, denizde ise deniz polisi arama yaptı. Cinayet iddiasıyla ilgili Z.G'nin ihbarı dışında bir bulguya rastlamayan polis, öldürdüğünü söylediği kişinin kimlik bilgilerinin uyuşmaması üzerine çalışmayı derinleştirdi. Polisin sıkı çalışması sonucunda kurduğu oyunu itiraf eden Z.G, "Bir yıldır inşaatlarda çalışmama rağmen para biriktiremedim. Babam da benden para istiyordu. Bunalıma girdim. Babamdan korktuğum için, mağdur olduğumu hissettirmek için böyle bir yalan uydurdum. Çok pişmanım" dediği öğrenildi. Gözaltına alınan Z.G, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.