Diva-Gölge Tiyatrosu'nun üç yıl önce Belediye Kültür Merkezi'nde (BKM) oynadığı "Cin-Sel Problemler" yeniden perdelerini açıyor.
Yazarlığını Cem Başesgioğlu'nun üstlendiği oyunun yönetmenliğini Mecit Çinel ve Ferdi Kazancıoğlu yapacak.
Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri kapsamında 28 Mart 2010 Pazar günü BKM'de oynanacak oyun hakkında bilgi veren Mecit Çinel, şunları söyledi:
"Oyunumuzda, içine cin giren köylü kızı İffet'in, köy ağasının eşcinsel oğlu Gürbüz ile evlendirilmeye çalışılması konu alınıyor. Bu oyunu 3 sene önce Türkiye'de ilk olarak Zonguldak'ta BKM'de oynadık. Bence bu oyunun Devlet Tiyatroları'nın bile oynaması gerekiyor. Bir erkeğin bir kadını oynaması oyunu daha eğlenceli hale getiriyor. Ben de üstüme yakışan rol olarak İffet karakterini seçtim. Bu rolle izleyenleri gülmekten kırıp geçireceğim. Oyunu 28 Mart Pazar günü 14.00 ve 20.00 saatlerinde iki seans halinde oynayacağız. İzleyenlerin yoğun olacağını düşündüğümüz için iki seans yaptık. Oyunda özveride bulunan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Tüm halkımızı oyunumuza davet ediyoruz." Oyunda; Mecit Çinel, Ferdi Kazancıoğlu, Merve Kahraman, Müge Bıyıklı, Necla Çakar, Soner Gülver ve Şenol Dönmez rol alıyor.