Alevi Kültür Dernekleri Kdz. Ereğli Şube Başkanı Dursun Ali Kansu ve Sekreter Satılmış Yiğit gazetemiz merkezini ziyaret etti.

Geçtiğimiz günlerde 8. olağan genel kurulunu gerçekleştiren Alevi Kültür Dernekleri Kdz. Ereğli Şube Başkanlığına seçilen Dursun Ali Kansu, gazetemiz merkezini ziyaret ederek Köşe Yazarımız Eyüp Bektaş ile görüştü.
Yeni bir sürece başladıklarını belirten Başkan Kansu, yükseltilen çıtayı daha yükseklere taşımayı hedeflediklerini ifade ederek, Kdz. Ereğli'de yapımı devam eden Cem ve Kültür Evi'nin yapımında destek veren herkese teşekkür etti.
Alevi Kültür Derneklerinde bugüne kadar görev yapan tüm arkadaşlarına hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Kansu, "Ankara'da Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcılığına devam eden önceki başkanımız Ali Arıkan'a da başarılar diler, bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz" dedi.
Son günlerde, bazı sivil toplum örgütlerinin asıl görevlerini yapmadıklarını vurgulayan Kansu, etnik siyasetin kendilerini üzdüğünü bildirdi.
Köşe Yazarımız Eyüp Bektaş ile görüşen Alevi Kültür Dernekleri Kdz. Ereğli Şube Başkanı ve Sekreter Satılmış Yiğit, şu konulara değindiler:

YENİ BİR SÜREÇ
"16 yıldır ilçemizde sosyal ve kültürel faaliyetlerini sürdüren derneğimizin 8. olağan genel kurulunda, daha iyi hizmetler vermek için yeni bir yönetim ekibiyle seçildik.
Bizden önce görev yapan tüm arkadaşlarımıza, bugüne kadar verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, Ankara'da Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcılığına devam eden önceki başkanımız Ali Arıkan'a da başarılar diler, bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz. Yükselttikleri çıtayı daha yükseklere taşımayı hedefleyerek, yeni bir sürece başlıyoruz.
Birçok kültürü bir arada en güzel şekilde yaşayan ve barındıran ilçemizin, bir değeri olarak, Kdz. Ereğli'de yaşayan Alevi Bektaşı Canlar ve hangi etnik köken, hangi din, dil, ırk, mezhepten olursa olsun, yalnız insan merkezli anlayışla, ulusal değerlerimize öncelik vererek, laiklik ve çağdaşlığın kazanımı olarak, sosyal birlik ve beraberliğimize nasıl katkı yapacağımızı düşünerek, kendileştirmek değil, karşılıklı anlayış ve saygı çerçevesinde, kültürel zenginliklerimizi yaşamak ve yaşatmamız gerektiğine inanıyoruz.

İNŞAAT SÜRÜYOR
Bu düşünce ışığında, inancını ve kültürünü yaşamak isteyen Alevi Bektaşiler olarak ihtiyacımız olan Cem ve Kültür Evi yapımına devam edilmektedir. 4 katlı planlanan Cem ve Kültür Evi inşaatımızın 4. katı kaba inşaatı devam etmektedir.
Yardım ve desteklerle yaptığımız inşaatımıza bugüne kadar destek veren, siyasilerimize, iş adamlarımıza, esnafımıza, üyelerimize, duyarlı davranan tüm gönül dostlarımıza, yönetim kurulu adına teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum.

ETNİK SİYASET
Son günlerde, bazı sivil toplum örgütlerimizin, asıl görevini yapmak yerine, etnik siyaset yapmaktan bahsedilmesi bizleri üzmüş ve de tepkimizi almıştır. Bizler bölgesel ve etnik siyasetin ülkemiz çıkarlarına fayda sağlamayacağına inanarak, bu tür çıkışlarında tarafımızdan kabul görmeyeceğinin bilinmesini isteriz.
Bundan sonraki çalışmalarımızda, tüm canlarımızın, gönül dostlarımızın, katkı ve desteklerini bekliyor, saygılarımı sunuyorum."